Anunţ către reprezentanții ONG-urile care promovează drepturile femeilor

ONG-urile care promovează drepturile femeilor vor învăţa cum să utilizeze statisticile de gen

Biroul Naţional de Statistică (BNS), în colaborare cu PNUD şi UN Women, invită reprezentanţii organizaţiilor societăţii civile, active în domeniul promovării drepturilor femeilor şi asigurării egalităţii de gen, să participe la cursul de instruire "Utilizarea statisticilor de gen", organizat în cadrul Proiectului comun ONU "Consolidarea sistemului statistic naţional".

Evenimentul dat are drept scop îmbunătăţirea capacităţilor şi abilităţilor practice ale reprezentanţilor societăţii civile privind utilizarea statisticilor de gen în activitatea de promovare şi pledoarie a egalităţii de gen, dar şi la analiza şi monitorizarea politicilor/ programelor statului în domeniu. Instruirea se va axa atît pe noţiunile de bază privind principalii indicatori statistici sensibili la dimensiunea de gen (utile pentru înţelegerea datelor), precum şi pe aspectul practic privind accesarea, analiza şi interpretarea acestor statistici.

Traineri: specialişti statisticieni ai Biroului Naţional de Statistică şi colaboratori ai Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Training-ul va avea loc 15-16 octombrie anul curent, la Complexul de odihnă Costeştii, în limba română.

Se pot înscrie reprezentanţi ai organizaţiilor societăţii civile (din mun. Chişinău şi din regiuni) care promovează drepturile femeilor (în special categoriilor vulnerable – femei cu necesităţi speciale, din mediul rural, în etate, de etnie romă, etc.) şi asigurarea egalităţii dintre femei şi bărbaţi, care manifestă interes pentru tema cursului.
Organizatorii vor asigura cazarea, alimentarea şi transportarea participanţilor la locul desfăşurării instruirii, sau vor acoperi cheltuielile de transport tur-retur conform tarifelor oficiale la transportul în comun pentru participanţii din regiune.

Doritorii de a participa la instruire vor completa formularul de participare pe care il vor expedia la adresa gender@statistica.md. Dat fiind numărul limitat de participanţi Pentru a asigura eficienţa instruirii, numărul de participanţi va fi limitat la 20 persoane, care vor fi selectaţi după regula “primul venit, primul servit”, dintre ONG-urile de profil.

Data-limită de înscriere - 13 octombrie 2015, ora 14:00.

Persoana de contact pentru informaţii suplimentare este Nadejda Cojocari, tel. 022 40 30 77.

Notă: Instruirea are loc în contextul Zilei Mondiale a Statisticii, celebrată pe 20 octombrie 2015 sub sloganul „Statistici mai bune pentru o viaţă mai bună". În perioada 22-23 octombrie va avea loc un curs la același subiect, dedicat unităţilor responsabile de domeniul gender din ministere. Pe 6 noiembrie, va fi organizat un club de presă, unde jurnaliştii vor discuta cu experții UNECE, reprezentanții BNS și ai MMPSF despre cum pot utiliza statisticile de gen la elaborarea materialelor pe subiecte socio-economice. De asemenea, pe 3-4 noiembrie, Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova, va găzdui Atelierul UNECE privind diseminarea statisticilor de gen cu participarea statisticienillor și utilizatorilor de date din țările Europei de Est și Asiei Centrale.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER