A fost lansată publicația „Copiii Moldovei”

A fost lansată publicația „Copiii Moldovei”

Biroul Naţional de Statistică în parteneriat cu UNICEF Moldova a lansat pe 29 mai curent, publicația cu date statistice „Copiii Moldovei”. La evenimentul de lansare au participat reprezentanții ministerelor de ramură și ai altor autorități publice centrale, ai mediului academic, organizațiilor societății civile și partenerii de dezvoltare.

Biroul Național de Statistică are un rol cheie în ceea ce privește colectarea datelor statistice despre copii din toate domeniile, așa încât acestea să contribuie la elaborarea politicilor statului și la monitorizarea respectării drepturilor copilului.

Publicația „Copiii Moldovei” este o sinteză a principalilor indicatori statistici privind situaţia copilului în Republica Moldova în perioada anilor 2005-2015. Publicaţia este structurată în 9 compartimente în care se conţin date cu referire la aspectul demografic, sănătatea și educaţia copilului, infracţionalitatea juvenilă, protecţia socială, situaţia familiilor cu copii, atât la nivel naţional, cât şi la nivel regional și global.

În acest an, publicația conține și un set de infografice, care reprezintă o sinteză a constatărilor de bază privind situația copiilor în ultimii 10 ani.     

Directorul general adjunct al BNS, Ala Negruța a remarcat colaborarea fructuoasă de-a lungul anilor cu UNICEF Moldova pentru îmbunătățirea disponibilității informației statistice despre copii, astfel încît politicile în domeniul asigurării drepturilor copilului să fie informate și în baza de evidență.

Acest produs a fost elaborat de Biroul Național de Statistică cu suportul UNICEF Moldova și publicat în cadrul proiectului comun ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional al Republicii Moldova”. 
Ediția precedentă a publicației „Copiii Moldovei” a apărut în anul 2012.

Publicația „Copiii Moldovei”, inclusiv infograficele, poate fi accesată pe site-ul oficial al BNS la rubrica Produse și servicii / Publicații / Copiii Moldovei, precum și pe pagina web a UNICEF Moldova.

             

Persoană de contact: 

Diana Enache
şef al serviciului informare şi comunicare cu mass-media
tel.  022 40 30 51


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER