Biroul Național de Statistică asigură recalcularea indicatorilor cheie

Biroul Național de Statistică asigură recalcularea indicatorilor cheie

Conform metodologiei de estimare a numărului populației, datele obținute în cadrul recensămintelor sunt ajustate, anual, prin operații de adunare și scădere cu privire la nașteri și decese, imigrări și emigrări. Această abordare este utilizată pentru estimarea numărului curent al populației în fiecare an.

Biroul Național de Statistică (BNS) va elabora metodologia de recalculare a celor mai importanți indicatori socio-economici în baza rezultatelor obținute la Recensământul Populației și Locuințelor din 2014. Pentru aceasta BNS, împreună cu partenerii de dezvoltare, va elabora metodologia de estimare a numărului populației, inclusiv a fluxurilor migraționale, și va revizui principalii indicatori statistici pentru Republica Moldova.

Metodologia va fi elaborată în baza practicilor internaționale, revizuirea indicatorilor statistici fiind prevăzută și în Strategia de Dezvoltare a Sistemului Statistic Național 2016-2020.

Recent, Banca Mondială a elaborat unele calcule preliminare a unor indicatori macroeconomici, bazându-se pe rezultatele RPL 2014. În acest context, Banca Mondială a reiterat faptul că, sunt calcule estimative și acestea urmează să fie validate, având la bază o metodologie solidă de reconciliere a indicatorilor demografici, în baza datelor RPL 2014.

Persoană de contact:
Diana Enache,
Şef al Serviciului informare şi comunicare cu mass-media
 tel. 022 40 30 51


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER