Statisticienii de la BNS desfășoară un curs de instruire pentru utilizatorii de date sensibile la dimensiunea de gen

Statisticienii de la BNS desfășoară un curs de instruire pentru utilizatorii de date sensibile la dimensiunea de gen
 
În perioada 25-26 octombrie 2018, statisticienii Biroului Național de Statistică (BNS) în calitate de traineri, desfășoară un curs de instruire cu genericul „Utilizarea Statisticilor de Gen”, destinat membrilor grupurilor coordonatoare în domeniul gender din cadrul ministerelor.
 
Cursul de instruire are ca scop consolidarea capacităților de înțelegere și utilizare a statisticilor de gen în procesul de elaborare, monitorizare și evaluare a politicilor bazate pe dovezi și date. În cadrul trainingului vor fi prezentate noțiunile de bază privind principalii indicatori statistici sensibili la dimensiunea de gen și importanța acestora, sursele de date existente, precum și aspectul practic privind accesarea și interpretarea indicatorilor la nivel național, dar și comparativ cu alte țări. Totodată, activitatea respectivă va contribui la promovarea culturii statistice la nivelul utilizatorilor, obiectiv stabilit în Strategia de Dezvoltare a Sistemului Statistic Național 2016-2020. 
 
Cursul de instruire reprezintă o nouă rundă de instruire realizat pentru prima dată în anul 2015 și este organizat în cadrul proiectului comun ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Național”, cu susținerea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Entitatea Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor (UN Women).

 
 

Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER