De Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor BNS publică un set de infografice despre situația copiilor

De Ziua Mondială a Drepturilor Copiilor BNS publică un set de infografice despre situația copiilor

Aspect_demografic_2017.PNGAstăzi, 20 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Drepturilor Copilului (World Children’s Day) înființată în anul 1989, de către Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF), ce reprezintă o acțiune globală anuală sub motto-ul „Pentru copii, de către copii”, și urmărește respectarea drepturilor fiecărui copil la etapa actuală, dar și pe viitor.

Această zi importantă oferă fiecăruia din noi șansa să susținem, să promovăm și să celebrăm drepturile copiilor care ulterior va genera dialoguri și acțiuni pentru a construi o lume mai bună copiilor. Totodată, pe 20 noiembrie este marcată și aniversarea adoptării Convenției cu privire la Drepturile Copilului.

În anul 2017, Biroul Național de Statistică (BNS) cu suportul Reprezentanţei UNICEF în Republica Moldova, a elaborat culegerea statistică „Copii Moldovei” și un set de infografice, care au fost publicate în cadrul proiectului comun ONU "Consolidarea Sistemului Statistic Naţional al Republicii Moldova". Astăzi, de Ziua Mondială a Drepturilor Copilului, BNS publică acest set de infograficeactualizat cu datele pentru anul 2017, care reprezintă o sinteză a constatărilor de bază privind situația copiilor din ultimii 10 ani.

Menționăm că, BNS are un rol cheie în ceea ce privește colectarea datelor statistice despre copii din Republica Moldova, iar aceste date vor contribui la elaborarea politicilor statului și la monitorizarea respectării drepturilor copilului.

 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER