Anunţ privind organizarea consultării publice a proiectului Programului de Dezvoltare Strategică al BNS pe anii 2012-2014

Anunţ
privind organizarea consultării publice a proiectului
Programului de Dezvoltare Strategică al BNS pe anii 2012-2014

Biroul Naţional de Statistică (BNS) iniţiază, începînd cu data de 21 noiembrie 2011, consultarea publică a proiectului Programului de Dezvoltare Strategică al BNS pe anii 2012-2014 (PDS).

Scopul proiectului este de a completa sistemul planificării strategice la nivelul BNS, generalizînd angajamentele şi obligaţiunile Biroului, care sînt stipulate în diferite documente şi tratate atît naţionale, cît şi internaţionale.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului PDS este de a asigura prioritizarea diverselor obiective (unele dintre care nu se regăsesc din diverse motive în documentele de politici), identificînd lacunele în capacităţi şi instrumentele/metodele pe care le va utiliza autoritatea în vederea atingerii obiectivelor sale. Beneficiarii proiectului PDS sunt persoanele care activează în aparatul central al autorităţii.

Programul de Dezvoltare Strategică este documentul de identitate a autorităţii, documentul central de la care derivă toate acţiunile autorităţii pe parcursul următorilor 3 ani şi ca urmare, reprezintă: (i) instrument de planificare/prioritizarea politicilor la nivelul autorităţii, (ii) instrument de management pentru autoritate şi (iii) instrument de comunicare atît pe intern, cît şi pe extern.

Acest document a fost elaborat în conformitate cu prevederile Hotărîrii Guvernului nr.176 din 22 martie 2011 "Cu privire la aprobarea Metodologiei de elaborare a programelor de dezvoltare strategică ale autorităţilor administraţiei publice centrale" şi a Ghidului privind elaborarea PDS.

PDS este elaborat pentru o perioadă de 3 ani. Pentru planificarea operaţională a activităţii instituţiei se vor elabora planuri anuale, care vor prevedea măsuri concrete de realizare a PDS, constituind astfel un instrument de monitorizare şi evaluare a acestuia.

Recomandările privind proiectul PDS, supus consultării publice, pot fi expediate pînă la data de 5 decembrie 2011, dnei Maria Godiac, şefa Direcţiei sinteză, diseminare a informaţiei şi relaţii cu publicul din cadrul BNS, adresa electronică: maria.godiac@statistica.md, număr de telefon: 40 30 70, sau adresa poştală a BNS, Chişinău, str. Grenoble, 106.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER