A 45-a sesiune a Comisiei de Statistică a ONU

1.jpgÎn perioada 28 februarie-7 martie curent, Directorul General al Biroului Național de Statistică, dna Lucia Spoială, a participat la cea de-a 45-a sesiune a Comisiei de Statistică a ONU,  care s-a desfăşurat  la New York.

Diplomatul Wu Hongbo - Vice-secretarul General ONU, Departamentul Afaceri Economice și Sociale, a salutat prezența tuturor delegaţilor din diferite ţări la eveniment și a relatat importanța existenței acestei comisii la nivel global mulţumind tuturor statelor pentru cooperare și contribuţia unei expertize la cel mai înalt nivel.

Tematica primordială s-a centrat pe ajustarea principiilor fundamentale ale statisticii oficiale. Noile modificări vin să optimizeze calitatea statisticilor şi racordarea acestora la necesităţile utilizatorilor de date şi standardele actuale.

În cadrul sesiunilor au fost abordate subiecte specifice cum ar fi: „ Gestionarea şi revoluţia de date, „Programul internaţional de comparabilitate”, „Programul de statistici integrate de business pentru gestionarea informațiilor statistice”. Dna Lucia Spoială, a participat la sesiunea cu genericul „Noi strategii pentru o revoluție de date gender”,  în contextul  dezvoltării statisticii naţionale şi a priorităţilor care urmează a fi atinse în Republica Moldova la acest capitol.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER