Sesiunea de lucru şi Seminarul cu privire la Statistica Migraţiei

Comisia Economică a Naţiunilor Unite pentru Europa (UNECE) şi Eurostat vor organiza în comun cu Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova,  Sesiunea de lucru şi Seminarul cu privire la Statistica Migraţiei. Evenimentul este parte componentă din programul de lucru al Conferinţei Statisticienilor Europeni, care se va desfăşura în perioada 10-12 septembrie 2014,la Chişinău.

Sesiunea de lucru va permite ţărilor participante să facă schimb de experienţă cu privire la metodele şi tehnicile utilizate pentru colectarea, prelucrarea şi diseminarea datelor referitoare la statisticile din domeniul migraţiei internaţionale, precum şi pentru a îmbunătăţi evaluarea dimensiunii, caracteristicile şi impactul migraţiei internaţionale.

La Sesiunea de lucru vor fi abordate următoarele subiecte substanţiale:

  • Experienţele din cadrul rundei 2010 de recensăminte pentru măsurarea migraţiei
  • Utilizarea surselor administrative de date pentru a măsura migraţia
  • Măsurarea grupurilor de migranţi "hard-to-count", cum ar fi emigranţi, migranţii temporari şi migranţii circulari
  • Migraţia de durata şi de motiv: probleme de definire şi metodologice
  • Aspecte emergente şi metodologii pentru măsurarea migraţiei
  • Integrarea şi atitudinile faţă de migranţi

În cadrul grupului de lucru s-au înscris 60 de participanţi din 21 ţări, experţi din departamente şi unităţi responsabile pentru statistica migraţiei internaţionale. Conferinţa statisticienilor europeni a organizat anterior un seminar la acest subiect, în care s-au stabilit un număr de activităţi care au ca scop îmbunătăţirea evaluării migraţiei. La Sesiunea de lucru vor fi puse în discuţie  modalităţile de aplicare în practică a acestor acţiuni.

În perioada 8-9 septembrie, înainte de sesiunea de lucru, UNECE organizează un Seminar privind statisticile în domeniul migraţiei, concentrându-se pe probleme de interes pentru ţările din Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER