Specialiştii BNS au participat în perioada 14-16 aprilie la un curs de Management susținut de experți interaționali

Specialiştii BNS au participat  în perioada 14-16 aprilie la un curs de Management susținut de experți interaționali

22.jpgSpecialiştii din cadrul Biroului Naţional de Statistică au participat  în aceste zile (14 -16 aprilie 2015), la cursul de Management - parte componentă a Proiectului de Cooperare între Statistica Suediei şi BNS.

Cursurile au fost susţinute de: dna Cecilia Weststrom și dna Christina Cronsioe - experţi internaţionali în marketing, management şi comunicare din Suedia. În acest sens BNS aduce sincere mulțumiri și recunoştință pentru suportul acordat.

Scopul major al acestui curs a fost de a acorda consultanță și asigurări obiective privind eficacitatea sistemului de management  din cadrul BNS, oferind recomandări relevante pentru îmbunătățirea acestuia.

Pentru obţinerea unui rezultat scontat experţii suedezi au cerut de la specialiştii din cadrul BNS cîteva exemple din  practica internă a BNS ce ţin de planificarea financiară,  planificarea Programului lucrărilor statistice, şi despre lucrările în plină desfășurare a Strategiei de dezvoltare a Sistemului Statistic Naţional 2015-2020. În acest fel s-a produs un schimb de experienţă la nivelul acestor doua ţări - Suedia şi Republica Moldova, exerciţiu care a asigurat o bună înţelegere faţă de ceea ce funcţionează bine şi golurile existente în sistemul statistic din ţara noastră. Respectiv, s-au identificat obiectivele şi paşii corecţi de urmat pentru ca managementul BNS să cunoască cele mai înalte trepte ale calităţii şi eficienţii în producerea statisticilor pentru toţi utilizatorii de date.

  


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER