Seminarul regional UNECE privind diseminarea și instruire în domeniul statisticii de gen, 3-4 noiembrie

Seminarul regional UNECE privind diseminarea și instruire în domeniul statisticii de gen, 3-4 noiembrie

Statisticieni și utilizatori de date din Europa de Est și Asia Centrală s-au întrunit la Chişinău pentru un atelier de două zile dedicat statisticii de gen, organizat de Comisia Economică a ONU pentru Europa (UNECE) și PNUD Moldova, şi găzduit de Biroul Național de Statistică. Evenimentul şi-a propus drept scop schimbul de experiență în utilizarea și comunicarea datelor sensibile la dimensiunea de gen, precum şi prezentarea  ghidului de instruire a utilizatorilor de statistici de gen elaborat recent de UNECE.

Peste 40 de participanți din mai multe țări din Europa de Est și Asia Centrală, precum și experți din Italia, Turcia, și Comitetului pentru Statistică al Comunităţii Statelor Independente au discutat și au împărtășit în timpul evenimentului experiența lor, lecțiile învățate și provocările legate de diseminarea datelor sensibile la gen și cooperarea între statisticieni și utilizatorilor de date.

Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova este singurul oficiu de statistică din regiune care a testat, cu sprijinul PNUD și UN Women, ghidul de instruire UNECE cu implicarea a două categorii de utilizatori - ONG-urile care promovează drepturile femeilor și egalitatea de gen și cu unitățile gender din cadrul ministerelor de resort.

Ghidul UNECE urmează a fi îmbunătăţit în urma recomandărilor participanţilor la workshop şi ulterior va oferi posibilitatea responsabililor de statisticile de gen să desfășoare sesiuni de formare și educaţie statistică în subiecte de gen.

Atelierul este una din activităţile Proiectului “Cooperare interregională pentru consolidarea capacităților naționale de măsurare a progresului în atingerea egalității de gen și abilitării femeilor” finanțat de United Nations Development Account și UNFPA. Acesta a fost organizat în cooperare cu Programului comun ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional”, cu suportul UNDP Moldova. 

Prezentările vor fi plasate pe pagina web a UNECE


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER