Componenta de Proiect „Îmbunătățirea disponibilității și fiabilității statisticilor regionale pentru factorii de decizie din Moldova”

Cuprins:

Componenta face parte din Proiectul Comun al ONU “Consolidarea sistemului statistic naţional', implementat de Biroul Naţional de Statistică în colaborare cu agenţiile ONU - PNUD, UN Women, UNICEF, UNFPA şi ILO

Componenta urmărește îmbunătăţirea calităţii datelor statistice la nivel regional, precum şi dezvoltarea capacităţii Biroului Naţional de Statistică (BNS) şi a altor actori naţionali relevanţi pentru a produce, monitoriza şi utiliza statisticile în formularea, implementarea, monitorizarea şi analiza politicilor, bazate pe informaţii relevante.

Obiective:
  1. Sprijinirea monitorizării bazate pe dovezi a politicii de dezvoltare regională prin îmbunătățirea statisticilor regionale.
  2. Facilitarea procesului de consultare cu structurile UE și recomandări pentru Guvern de a efectua organizarea teritorială a țării conform regulamentului European NUTS.
  3. Efectuarea analizei calitative și metodologice a Indicelui de Deprivare a Ariilor Mici (IDAM) și explorarea opțiunilor de instituționalizare a acestuia.

Date Generale

Lansat: februarie 2013

Finisat: decembrie 2014

Domeniu de intervenție: Guvernare democratică

Donatori: Guvernul României

Manager de proiect: Aurelia Spataru, aurelia.spataru@undp.org

Parteneri de implementare: Biroul Național de Statistică, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Ministerul Economiei, Cancelaria de Stat

Partener de implementare din partea Guvernului României: Institutul Național de Statistica al României

Buget total: 183.000 euro