Prima / Instruire pentru funcționarii BNS în domeniul administrării bazelor de date Oracle
 
Instruire pentru funcționarii BNS în domeniul administrării bazelor de date Oracle
15.08.2016

Instruire pentru funcționarii BNS în domeniul administrării bazelor de date Oracle

In perioada 25-29 iulie 2016 și 8-12 august 2016, șase funcționari din cadrul Direcției Tehnologii Informaţionale a Biroului Național de Statistică (BNS), administratori ai bazelor de date au beneficiat de un curs de instruire cu privire la administrarea bazelor de date ORACLE organizat de proiectul UE „Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova” (STATREG).

Acest curs livrat de STATREG a oferit posibilitate participanților de a explora conceptele fundamentale de arhitectură și practicile utilizate în administrarea bazelor de date, necesare pentru dezvoltarea și mentenanța bazelor de date ORACLE din cadrul BNS.

În cadrul instruirii, specialiștii BNS au fost inițiați în instalarea și configurarea, crearea și administrarea structurilor de stocare a datelor din bazele de date Oracle cît și administrarea lor, fiindu-le oferite și concepte de backup și recuperare referitoare la bazele de date Oracle.

Cea de a doua parte a cursului a oferit o instruire mai detaliată în diagnosticul și repararea erorilor de date utilizînd tehnologia Flashback, monitorizarea și gestionarea componentelor majore a bazelor de date, inclusiv memoria, performanțele și resursele, asigurarea disponibilității bazelor de date prin intermediul unor strategii de backup și recuperare.

Ca urmare a instruirii participanții au primit abilități de gestionare mai rapidă, fiabilă și ușoară a bazelor de date, aceasta contribuind la optimizarea volumul de lucru, reducerea costurilor pentru TI și oferirea serviciilor de o calitate mai bună.

Prima / Instruire pentru funcționarii BNS în domeniul administrării bazelor de date Oracle
Tel. E-mail moldstat@statistica.gov.md
Fax (+373 22) 40 30 00
E-mail moldstat@statistica.gov.md
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2019 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire