RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 20.10.2021
Prima / Noutăţi
Noutăţi
Toate / 2021 / 2020 / 2019 / 2018 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008 / 2007 / 2006 / 2005 / 2004
ianuarie / februarie / martie / aprilie / mai / iunie / iulie / august / septembrie / octombrie / noiembrie / decembrie
20.10.2021
Ziua Statisticianului – sărbătorită la data de 20 octombrie în Republica Moldova
Instituită mai bine de un deceniu în urmă, Ziua profesională a statisticianului aduce un omagiu personalului sistemului statistic național antrenat în procesul complex de elaborare a datelor. Această zi reiterează importanța fundamentală de a susține capacitatea statistică națională în a produce statistici relevante și oportune necesare pentru luarea de decizii.

20.10.2021
QUIZ! De Ziua Mondială a Statisticii Vă invităm să Vă testați cunoștințele despre statisticile din Moldova!
De Ziua Mondială a Statisticii Vă invităm să Vă testați cunoștințele despre statisticile din Moldova.

13.10.2021
Lista candidaţilor admişi la proba scrisă pentru ocuparea funcţiilor publice vacante
Data desfăşurării probei scrise - 15 octombrie 2021, ora 13:00
Biroul Naţional de Statistică anunță lista candidaţilor admişi la proba scrisă pentru ocuparea funcţiilor publice vacante în cadrul BNS

13.10.2021
Biroul Național de Statistică a început testarea metodei CAPI de colectare a datelor în gospodării
Mai mulți specialiști, inclusiv operatori de interviu din cadrul Biroului Național de Statistică, au participat în perioada 4-8 octombrie, la un training, unde au testat și exersat metoda de realizare a interviurilor personale asistate de computer CAPI (Computer-assisted personal interviewing).

08.10.2021
Buletin informativ al BNS pentru trimestrul III 2021
Biroul Național de Statisitică prezintă Buletinul informativ pentru trimestrul III al anului curent, care conține cele mai importante noutăți și evenimente din activitatea desfășurată de către BNS în această perioadă.

28.09.2021
Schimb de experiență între Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova și Biroul Central de Statistică al Letoniei privind confidențialitatea datelor în diseminarea informațiilor statistice privind comerțul internațional
La data de 16 septembrie curent a avut loc o întrunire online între reprezentanții Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova și Anželika Pavlova, reprezentanta Oficiului de Statistică al Letoniei. În cadrul ședinței a fost prezentată experiența Letoniei în diseminarea datelor privind comerțul internațional în contextul respectării confidențialității datelor statistice, în conformitate cu cele mai bune practici și standarde ale Uniunii Europene și internaționale.

27.09.2021
Directorul general al Biroului Național de Statistică a avut o întrevedere cu președintele Institutului Național de Statistică al României
Directorul general al Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, Oleg Cara, s-a întâlnit la data de 25 septembrie curent, cu președintele Institutului Național de Statistică al României, Tudorel Andrei, care s-a aflat într-o vizită la Chișinău. Principalul subiect al discuțiilor a vizat perspectivele de continuare a cooperării bilaterale dintre cele două organe de statistică, stabilită pe parcursul activității acestor instituții.

24.09.2021
Lista persoanelor care au promovat concursul pentru ocuparea funcţiilor publice vacante
Biroul Naţional de Statistică anunţă lista persoanelor care au promovat concursul pentru ocuparea funcţiilor publice vacante

24.09.2021
Publicaţia trimestrială „Buletin statistic în ianuarie-iunie 2021" plasată pe pagina web
Buletinul conţine date sub formă de tabele vizând principalii indicatori statistici în dinamică, ce caracterizează situaţia socială, economică şi demografică a ţării. Se prezintă informaţia despre situaţia social-economică a ţărilor CSI.

24.09.2021
Conducerea BNS a participat la seminarul de nivel înalt privind prioritățile de cooperare internațională și practicile inovatoare în domeniul statistic
Conducerea Biroului Național de Statistică a participat la seminarul de nivel înalt privind cooperarea statistică pentru Europa de Est, Caucaz și țările din Asia Centrală, cu tematica „Focusare pe viitor: priorități și practici inovatoare”.

24.09.2021
Anunț cu privire la prelungirea concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante în cadrul Biroului Naţional de Statistică
Termenul limită de depunere a documentelor este până la 08 octombrie 2021
Biroul Naţional de Statistică anunță prelungirea concursului pentru ocuparea funcţiilor publice vacante în cadrul BNS

22.09.2021
Noi informații statistice privind sectorul economic
Biroul Național de Statistică anunță despre disponibilitatea a noi informații statistice din sectorul economic, și anume din domeniile: Industrie, Transport, Tehnologii informaționale, Turism și Investiții în active.

21.09.2021
Domeniul statistic „Ocrotirea sănătății” a fost actualizat cu noi informații
Domeniul statistic Ocrotirea sănătății din Banca de date statistice a Biroului Național de Statistică a fost completat cu noi informații statistice.

15.09.2021
Lista candidaţilor admişi la interviu pentru ocuparea funcţiilor publice vacante
Data desfăşurării interviului - 17 septembrie 2021, ora 10:00
Biroul Naţional de Statistică anunţă lista candidaţilor admişi la interviu pentru ocuparea funcţiilor publice vacante.

08.09.2021
(Interviu) Lilian Galer: „Folosirea datelor geospațiale și a instrumentelor GIS de către Biroul Național de Statistică va permite Republicii Moldova să producă și să disemineze statistici integrate locațiilor”
Începând cu mijlocul lunii iunie, 48 de operatori de teren colectează date pentru a actualiza hărțile digitale ale Republicii Moldova, astfel Biroul Național de Statistică contribuie la crearea unei baze de date geostatistice la nivel de adresă.

08.09.2021
Necrolog Anatolie Craevschi
Biroul Național de Statistică anunță cu tristețe despre trecerea la cele veșnice, la 06 septembrie 2021, a regretatului Anatolie Craevschi, fost director al Centrului Principal de Calcul pe lângă Departamentul Statistică al Republicii Moldova, în perioada anilor 1976-2000.

07.09.2021
Publicaţia trimestrială „Situaţia social-economică a municipiului Chişinău în ianuarie-iunie 2021" plasată pe pagina web
Ediţia dată conţine informaţii statistice privind situaţia economică, socială şi demografică a municipiului Chişinău. Publicaţia conţine indicatori statistici vizând: situaţia demografică, piața muncii, sănătate, turism, infracţiuni, agricultura, industria, investiţiile în active imobilizate, construcţii, transporturile.

03.09.2021
Lista candidaţilor admişi la proba scrisă pentru ocuparea funcţiilor publice vacante
Data desfăşurării probei scrise - 07 septembrie 2021, ora 10:00 și 13:00
Biroul Naţional de Statistică anunţă lista candidaţilor admişi la proba scrisă pentru ocuparea funcţiilor publice vacante.

01.09.2021
A fost plasată publicaţia statistică „Aspecte privind nivelul de trai al populației Republicii Moldova în 2020"
„Aspecte privind nivelul de trai al populației Republicii Moldova în 2020” este o publicaţie statistică anuală, ce conţine informaţie privind nivelul de bunăstare al populaţiei şi în special, a veniturilor, cheltuielilor, condiţiilor de trai, posedarea mărfurilor de folosinţă îndelungată, consumului în gospodărie etc.

25.08.2021
Operatori de interviu și controlori sunt familiarizați cu metodologia cercetării statistice „Accesul populației la serviciile de sănătate”
Biroul Național de Statistică desfășoară în perioada 12-25 august curent, seminarele de instruire pentru personalul responsabil de colectarea datelor în teren cu privire la desfășurarea cercetării statistice „Accesul populației la serviciile de sănătate”. Astfel, operatorii de interviu și controlori sunt familiarizați cu metodologia și chestionarele cercetării statistice pe parcursul instruirilor.

24.08.2021
Culegerea statistică „Forţa de muncă în Republica Moldova. Ocupare şi şomaj", ediţia 2021, plasată pe pagina web
Culegerea conţine informaţii statistice privind piaţa forţei de muncă în Republica Moldova în anul 2020, în comparaţie cu un şir de ani precedenţi. Sunt prezentate informaţii referitoare la populaţia economic activă, ocupată şi în şomaj, pe activităţi, grupe de vârstă, sex, medii, nivelul de instruire etc.

12.08.2021
Experiența Republicii Moldova în efectuarea Anchetei de Control pentru Recensământul General Agricol, împărtășită Oficiului de Statistică al Palestinei
Un grup de statisticieni din cadrul Biroului Național de Statistică au avut la data de 10 august curent, o întrunire online cu reprezentanții Oficiului de Statistică al Palestinei, în cadrul căreia a fost împărtășită experiența țării noastre în efectuarea Anchetei de Control pentru Recensământul General Agricol (RGA) din 2011, desfășurat în Republica Moldova.

10.08.2021
Aplicația de vizualizare a situațiilor financiare a fost extinsă cu noi indicatori
Biroul Național de Statistică informează că Serviciul de vizualizare a principalilor indicatori din situațiile financiare individuale ale agenților economici a fost actualizat cu datele pentru anul 2020, iar numărul de indicatori care pot fi vizualizați a fost extins cu 24 de indicatori noi, numărul total al indicatorilor ajungând la 35.

04.08.2021
Anunț cu privire la desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante în cadrul Biroului Naţional de Statistică
Termenul limită de depunere a documentelor este până la 23 august 2021
Biroul Naţional de Statistică anunţă concurs cu privire la ocuparea funcţiilor vacante în cadrul BNS.

30.07.2021
A avut loc cea de-a patra reuniune a Comitetului Director al proiectului „Asistență Tehnică pentru sprijinirea Biroului Național de Statistică din Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană
Reprezentanți ai Biroului Național de Statistică, ai Agenției Servicii Publice, ai Agenţiei Relaţii Funciare şi Cadastru, ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, ai Oficiilor de Statistică din Italia, Polonia și Danemarca, precum și experți ai proiectului au participat miercuri, 28 iulie, la cea de-a patra reuniune a Comitetului Director (proiect ParStat).

20.07.2021
Proiectul UE „ParStat” angajează Designer Grafic pentru a sprijini Biroul Național de Statistică în revizuirea și îmbogățirea identității vizuale a instituției și dezvoltarea de produse de branding
Proiectul finanţat de UE „Asistenţă tehnică pentru susţinerea Biroului Naţional de Statistică al Republicii Moldova” (ParStat) este în căutarea experților naţionali de înaltă calificare pentru funcția de Designer Grafic pentru a sprijini Biroul Național de Statistică în revizuirea și îmbogățirea identității vizuale a instituției și dezvoltarea de produse de branding, în conformitate cu legislația națională și cele mai bune standarde europene aplicate de alte oficii naționale de statistică.

08.07.2021
Buletin informativ al BNS pentru trimestrul II 2021
Biroul Național de Statisitică prezintă Buletinul informativ pentru trimestrul II al anului curent, care conține cele mai importante noutăți și evenimente din activitatea desfășurată de către BNS în această perioadă.

06.07.2021
Evaluarea capacităților naționale de producere a datelor statistice privind accesul copiilor la justiție
Reprezentanți ai Biroului Național de Statistică, Ministerului Justiției, Ministerului Afacerilor Interne, Procuraturii Generale, Oficiului Avocatului Poporului și UNICEF Moldova au participat la ședința Grupului Tehnic creat în vederea facilitării procesului de testare a indicatorilor regionali privind accesul copiilor la justiție, care a avut loc în regim online la data de 2 iulie 2021.

06.07.2021
A fost plasată pe pagina web publicaţia statistică "Educaţia în Republica Moldova" ediţia 2021
Publicaţia conţine principalii indicatori statistici ce caracterizează sistemul de învăţămînt din ţară în perioada 2010-2020. Datele sunt prezentate pe niveluri educaţionale: educaţia timpurie, învățământul primar şi secundar general, învățământul profesional tehnic, învățământul superior, doctorat, statistica regională, date statistice conform Clasificării Internaţionale Standard a Educaţiei.

02.07.2021
O nouă reuniune a Comitetului Consultativ Tehnic Internațional în domeniul statisticii populației și recensămintelor
La 30 iunie curent, Biroul Național de Statistică, în cooperare cu Fondul Națiunilor Unite pentru Populație din Moldova (UNFPA), au organizat cea de-a doua reuniune a Comitetului Consultativ Tehnic Internațional (International Technical Advisory Board - ITAB) în domeniul statisticii populației și recensămintelor, desfășurată în regim online.

30.06.2021
Biroul Național de Statistică lansează primul sondaj de opinie online despre gradul de satisfacție al utilizatorilor privind produsele și serviciile statistice
Biroul Național de Statistică lansează, astăzi 30 iunie, Sondajul de opinie online privind Gradul de satisfacție al utilizatorilor de date cu produsele și serviciile statistice furnizate de BNS, fiind primul din seria sondajelor online pe care oficiul de statistică planifică să le desfășoare cu regularitate. Scopul acestui sondaj de opinie este de a evalua gradul de satisfacție al utilizatorilor cu produsele și serviciile furnizate de BNS pentru a le îmbunătăți calitatea și a le adapta la necesitățile informaționale ale utilizatorilor.

29.06.2021
Schimb de experiență între Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova și Oficiul de Statistică al Lituaniei
În perioada 15-18 iunie, mai mulți statisticieni din cadrul Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova și Oficiului de Statistică al Lituaniei s-au întrunit în regim online pentru a-și împărtăși experiența privind structura și funcționarea sistemului statistic național, cu accent pe aspecte legale care identifică și reglementează activitatea oficiilor naționale de statistică și a altor producători de statistici oficiale din țările respective.

29.06.2021
Banca de date statistice a fost completată cu noi informații privind Formarea profesională, Accidentele de muncă și Câștigul salarial
Biroul Național de Statistică informează că domeniul statistic Forța de muncă și câstigul salarial din Banca de date a fost completat cu noi tabele care oferă informații mai detaliate ce se referă la Formarea profesională, Accidentele de muncă și condițiile de muncă, precum și Câștigul salarial.

28.06.2021
Strategia de Dezvoltare a Sistemului Statistic Național, examinată în ședința Consiliului Național pentru Statistică
La data de 24 iunie, Consiliul Național pentru Statistică (CNS) a fost convocat în cea de-a 2-a ședință din anul curent. Evenimentul, desfășurat în regim online, a fost prezidat de către Oleg Cara, director general al Biroului Național de Statistică, președinte al CNS.

25.06.2021
Publicaţia statistică „Activitatea agricolă a micilor producători agricoli în Republica Moldova în 2020” plasată pe pagina web
Publicația este elaborată în baza rezultatelor cercetării statistice selective a activităţii agricole a micilor producători agricoli și reprezintă o sinteză a principalilor indicatori statistici privind situaţia micilor producători în Republica Moldova – gospodăriilor populaţiei şi gospodării ţărăneşti, care au în folosinţă terenuri agricole cu suprafaţa mai mică de 10 ha.

24.06.2021
Publicaţia trimestrială "Buletin statistic în ianuarie-martie 2021" plasată pe pagina web
Buletinul conţine date sub formă de tabele vizând principalii indicatori statistici în dinamică, ce caracterizează situaţia socială, economică şi demografică a ţării. Se prezintă informaţia despre situaţia social-economică a ţărilor CSI.

22.06.2021
A fost dat start celei de-a doua etape a procesului de colectare a datelor georeferențiate despre locuințe
În perioada 14-25 iunie, Biroul Național de Statistică desfășoară instruirea operatorilor de teren, supervizorilor și controlorilor privind actualizarea hărților digitale. Acestea vor servi drept bază pentru activitățile de sectorizare atât în procesul pregătirilor pentru Recensământul Populației și al Locuințelor - runda 2020, cât și în cadrul cercetărilor statistice selective și exhaustive pe care le desfășoară BNS.

22.06.2021
Breviarul statistic "Moldova în cifre, ediţia 2021" plasat pe pagina web
Publicația cuprinde informație succintă vizând situația social-economică și demografică a țării în anul 2020 în comparație cu anii precedenți.

21.06.2021
Datele privind sărăcia și inegalitatea - disponibile acum și în Banca de date statistice
Banca de date statistice „StatBank” a Biroului Național de Statistică a fost actualizată cu un nou compartiment - Sărăcia și inegalitatea, prin intermediul căruia pot fi obținute date statistice rapid, în format reutilizabil, în formă tabelară și grafică pentru a satisface necesitățile tuturor utilizatorilor de date.

10.06.2021
Funcționarii Biroului Național de Statistică, instruiți să utilizeze noi instrumente digitale
În perioada 24-28 mai curent, angajații Direcției Generale tehnologii informaționale a Biroului Național de Statistică, precum și statisticieni de la BNS, au participat la un atelier de lucru, în care au fost instruiți privind utilizarea unor tehnologii de tip open source cu ajutorul cărora se analizează și procesează datele într-un sistem centralizat și standardizat.

 
Pagina
12345678910111213141516171819202122232425262728293031
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  e-Raportare  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
41686 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2021 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran