RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 17.09.2021
Prima / Noutăţi / Experiența Republicii Moldova în efectuarea Anchetei de Control pentru Recensământul General Agricol, împărtășită Oficiului de Statistică al Palestinei
Experiența Republicii Moldova în efectuarea Anchetei de Control pentru Recensământul General Agricol, împărtășită Oficiului de Statistică al Palestinei
12.08.2021
Versiune tipar

Experiența Republicii Moldova în efectuarea Anchetei de Control pentru
 Recensământul General Agricol, împărtășită Oficiului de Statistică al Palestinei

Un grup de statisticieni din cadrul Biroului Național de Statistică (BNS) au avut la data de 10 august, curent, o întrunire online cu reprezentanții Oficiului de Statistică al Palestinei, în cadrul căreia a fost împărtășită experiența țării noastre în efectuarea Anchetei de Control pentru Recensământul General Agricol (RGA) din 2011, desfășurat în Republica Moldova.

Întâlnirea a fost facilitată de către Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), reprezentanții căreia au fost prezenți la eveniment, și a avut drept scop comunicarea bunelor practici ale statelor în organizarea recensămintelor agricole, Republica Moldova numărându-se printre țările în care acest exercițiu de o mare complexitate statistică a fost desfășurat cu succes.

În debutul evenimentului, directorul general al BNS, Oleg Cara, a vorbit despre organizarea primului Recensământ General Agricol în Republica Moldova, referindu-se la toate aspectele și etapele de implementare a acțiunilor necesare unei bune desfășurări a recensământului, mai cu seamă la etapa post-recensământ. Oleg Cara a remarcat sprijinul din partea FAO de care s-a bucurat Moldova în organizarea primului recensământ agricol, mulțumind pe această cale FAO pentru asistența constantă acordată.

În cadrul întrunirii statisticienii de la BNS au prezentat principalele aspecte ce țin de  efectuarea Anchetei de Control pentru RGA, scopul și obiectivele acesteia, strategia de eșantionare, etapele de efectuare a Anchetei de Control, precum și analiza calității datelor obținute în RGA.
 
Din partea reprezentanților FAO și a specialiștilor Oficiului de Statistică al Palestinei au parvenit multiple întrebări la care specialiștii BNS au dat răspunsuri detaliate. La sfârșitul întrunirii, colegii palestinieni au mulțumit pentru informația utilă primită.

Amintim că, Recensământului General Agricol a fost realizat pentru prima dată în Republica Moldova, în perioada 15 martie-15 aprilie 2011. Aceasta a fost cea mai complexă activitate în domeniul statisticii agricole efectuată de către BNS în corespundere cu standardele metodologice ale Eurostat şi recomandările FAO cu privire la efectuarea unui recensământ agricol în perioada 2006-2015, pentru încadrarea în Runda Mondială a Recensămintelor Agricole 2010.

BNS_Palestina_1.png

BNS_Palestina_2.png

BNS_Palestina_3.png

BNS_Palestina_4.png

BNS_Palestina_5.png

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  e-Raportare  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
30003 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2021 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran