RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 10.08.2022
Prima / Noutăţi / Biroul Național de Statistică lansează în regim de testare o nouă versiune a site-ului oficial
Biroul Național de Statistică lansează în regim de testare o nouă versiune a site-ului oficial
05.07.2022
Versiune tipar

Biroul Național de Statistică lansează în regim de testare o nouă versiune a site-ului oficial

Biroul Național de Statistică (BNS) lansează, în regim de testare, o nouă versiune a site-ului oficial cu adresa new.statistica.md. Scopul testării site-ului este colectarea feedback-ului de la utilizatori și familiarizarea treptată cu noul site. Astfel, invităm toți utilizatorii să navigheze în site-ul nou și să contribuie la îmbunătățirea acestuia prin oferirea de sugestii și aprecieri.

Pagina web a BNS reprezintă actualmente principalul instrument de diseminare a datelor statistice și de comunicare cu utilizatorii și publicul larg. Necesitatea elaborării unei noi versiuni a paginii web vine în corespundere cu noile cerințe din domeniul tehnologiei informației și răspunde necesităților utilizatorilor de date statistice, exprimate și în ultimul sondaj online de opinie a utilizatorilor privind gradul de satisfacție față de produsele și serviciile oferite de BNS, realizat în premieră de către BNS în 2021.

Conform rezultatelor sondajului, pagina web a BNS se bucură de o mare popularitate printre utilizatori, site-ul oficial fiind cel mai accesat dintre toate produsele și serviciile, cu o pondere de peste 79 la sută de utilizatori. În linii generale, propunerile primite din partea utilizatorilor pentru site-ul oficial s-au referit la îmbunătățirea designului, navigării și a modului de căutare pe site. Utilizatorii își doresc un site modern, simplu și facil în utilizare, cu mai multe informații statistice dezagregate și facilitarea înțelegerii și a utilizării datelor statistice.

Astfel, răspunzând acestor solicitări, noua versiune a site-ului propusă pentru testare prezintă un design modern,  este ușor de navigat și mai facil din punct de vedere al căutării informațiilor. Pagina nouă dispune și de o versiune mobilă, urmează recomandările privind accesibilitatea informației (vizuale și auditive), oferă utilizatorilor posibilitatea prezentării unui feedback interactiv și include multe alte funcționalități  în corespundere cu site-urile oficiilor de statistică europene și internaționale.

De remarcat că, procedura de modernizare a paginii web a BNS a fost realizată în cadrul proiectului Parstat „Asistență Tehnică Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova”, implementat în perioada anilor 2019-2022 cu sprijinul Uniunii Europene.

Menționăm că, pe parcursul lunilor iulie-august, site-ul nou new.statistica.md va fi supus unor testări suplimentare și va fi actualizat în paralel cu pagina web curentă a BNS www.statistica.gov.md.

 

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  Raportare electronică  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
46640 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2022 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran