RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 30.09.2022
Prima /
Toate / 2022 / 2021 / 2019 / 2017 / 2016 / 2015 / 2014 / 2013 / 2012 / 2011 / 2010 / 2009 / 2008
ianuarie / februarie / martie / aprilie / mai / iunie / iulie / august / septembrie / octombrie / noiembrie / decembrie
11.02.2022
Argumentele statisticii moldovenești
Interviu cu Oleg Cara, Director general al Biroului Național de Statistică, publicat la data de 11.02.2022 pe portalul Логос-пресс.

28.10.2021
(Interviu) Oleg Cara: „Aplicarea metodei moderne de colectare a informației CAPI aduce mai multe beneficii, printre care reducerea termenelor de introducere, prelucrarea datelor în termen mai rapid și reducerea considerabilă a costurilor.”
Metoda CAPI e o alternativă modernă a colectării tradiționale de date statistice pe suport de hârtie, unde operatorii de interviu utilizează dispozitivele portabile electronice, de exemplu, tabletele pentru pilotarea acestei metode noi de colectare a datelor în gospodării, și anume pentru ancheta forței de muncă.

08.09.2021
Lilian Galer: „Folosirea datelor geospațiale și a instrumentelor GIS de către Biroul Național de Statistică va permite Republicii Moldova să producă și să disemineze statistici integrate locațiilor”
Începând cu mijlocul lunii iunie, 48 de operatori de teren colectează date pentru a actualiza hărțile digitale ale Republicii Moldova, astfel Biroul Național de Statistică contribuie la crearea unei baze de date geostatistice la nivel de adresă.

14.05.2021
Oleg Cara: „În ultimii ani, Biroul Național de Statistică a demarat o serie de activități pentru a moderniza producția și diseminarea informației statistice în corespundere cu standardele internaționale și europene”
Interviu cu Oleg Cara, Director general al Biroului Național de Statistică

05.08.2019
Ce populaţie are Republica Moldova - ultimele date ale BNS, în discuţie la emisiunea „Moldova în Direct”
Discuție cu Vitalie Valcov, director general al Biroului Naţional de Statistică, Olga Găgăuz, director al Centrului de Cercetări Demografice din Moldova şi Eduard Mihalaş, analist de programe populaţie şi dezvoltare la Fondul Naţiunilor Unite pentru Populaţie din Moldova.

17.07.2019
Concluziile expertului internațional în demografie, Eliahu Ben Moshe, despre specificul demografic al Republicii Moldova
Interviu cu Eliahu Ben Moshe, expert internațional în demografie, care a asistat Biroul Național de Statistică (BNS) în elaborarea studiului dat publicității pe 11 iulie despre numărul revizuit al populației și datele despre migrație pentru perioada 2014-2018.

06.07.2017
Utilizarea tehnologiilor GIS, interviu cu Lilian Galer
Interviu cu Lilian Galer, interviu realizat de Victoria Dumbravă, Agora.md

04.07.2017
Rolul hărților în diseminarea rezultatelor recensămintelor, interviu cu Roberto Bianchini
Interviu cu Roberto Bianchini, interviu realizat de Victoria Dumbravă, Agora.md

30.03.2017
Despre utilitatea recensământului, interviu cu Vitalie Valcov
Interviu cu Vitalie Valcov, interviu realizat de Victoria Dumbravă, Agora.md

28.03.2017
Despre chestionarele utilizate la recensământ, interviu cu Valentina Istrati
Interviu cu Valentina Istrati, interviu realizat de Victoria Dumbravă, Agora.md

23.02.2017
“Comunicarea internă s-a îmbunătătit”
In revista lunară a Statisticii Suediei ”Statistics in action” (Statistica in acțiune) din ianuarie 2017, a fost publicat un interviu cu Maria Godiac și Lilia Racu privind dezvoltarea platformei Intranet in BNS.

15.12.2016
Planuri de viitor între BNS şi INS. Interviu
Planuri de viitor între BNS şi INS. InterviuColaborarea statistică dintre Republica Moldova şi România este asigurată de colegii de la Institutul Naţional de Statistică al României printr-un interviu în care declară că INS va susţine Republica Moldova:În procesul de implementare ...

15.12.2016
Interviu cu Vitalie Valcov pentru newsletter-ul INS România
În urma vizitei la BNS în noiembrie 2016 a conducerii INS, a fost publicat un interviu cu directorul general al BNS, Vitalie Valcov. Prima parte a interviului a fost publicat în Buletinul informativ "Info INS" din luna decembrie al Institutului Naţional de Statistică din România.

08.04.2016
Interviu cu directorul general al BNS pentru Institutul Naţional de Statistică din România
În cadrul desfăşurării workshop-ului internaţional "Modernizarea Sistemului Statistic European", directorul general al Biroului Naţional de Statistică, dl Marin Gospodarenco a acordat un interviu, cu privire la creşterea culturii statistice la nivelul întregii societăţi. Interviul a fost publicat în buletinul informativ special "Info INS" al Institutului Naţional de Statistică din România.

21.12.2015
Statisticians with an interest in the Environment
The National Bureau of Statistics of the Republic of Moldova (NBS) is harmonizing their environmental statistics according to EU regulations and international standards. Statistics Sweden is NBS´s partner with financing from Sida.

18.06.2014
Riscul cel mai mare pentru o ţară care nu îşi racordează sistemul de statistică la cel european e că nu vor putea utiliza la maxim fondurile structurale care vin din partea Comisiei Europene
Interviu cu Raivis Bremšmits – expert leton în politici regionale UE, consultant în cadrul proiectului comun ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional”.

29.05.2014
Statistica - pilon esenţial al societăţii democratice
Interviu cu Ilie Dumitrescu, consilier şi şef de cabinet al preşedintelui Institutul Naţional de Statistică INS- România, expert în cadrul proiectului comun al ONU „Consolidarea Sistemului Statistic Naţional”, implementat cu suportul Guvernului României.

10.06.2013
"Muncim mai mult, dar nu obţinem rezultate mai mari..."
Interviu cu dl Vlad Ganţa, şeful Secţiei statistica ocupării, Biroul Naţional de Statistică

20.10.2012
„O prioritate de viitor este Recensămîntul populaţiei şi al locuinţelor din 2014”
Interviu cu dna Lucia Spoală, Director general al Biroului Naţional de Statistică

07.10.2011
Munca decentă în atenţia autorităţilor moldoveneşti
Interviu cu Igor Chernyshev, expert internaţional, Departamentul de Statisitcă al Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM)

30.03.2011
"Статистическая отчетность: совершенству нет предела"
Interviu cu dl Iurie Mocanu, şeful Direcţiei infrastructură statistică, Biroul Naţional de Statistică

28.10.2010
Всемирный день статистики
Interviu cu dna Lucia Spoală, Director general al Biroului Naţional de Statistică

07.10.2009
"Statistica din Republica Moldova înregistrează progrese semnificative"
Interviul Dnei Daniela Ştefănescu, consultant internaţional PNUD, Director al Direcţiei de Afaceri Europene şi Cooperare Internaţională a Institutului Naţional de Statistică al României.

21.08.2009
"Imaginea şi reputaţia Biroului Naţional de Statistică"
Interviu cu dl Vadim Cortac, Coordonator Proiecte Agenţia Naţională pentru Dezvoltare Rurală "OIKOS"

07.07.2009
"Statistica trebuie să servească interesele interne ale ţării"
Interviu cu dna Adriana Mata Greenwood, expert internaţional de la Departamentul de Statistică al Oficiului Internaţional al Muncii din Geneva

07.08.2008
"Высокий имидж статистики не упадет сверху, как манна небесная"
Interviu cu dl Valdimir Golovatiuc, Director general al Biroului Naţional de Statistică

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  Raportare electronică  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
46772 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2022 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran