Vizită de lucru în domeniul statisticii business pe termen scurt

Vizită de lucru în domeniul statisticii business pe termen scurt

În perioada 19-23 octombrie curent la Biroul Naţional de Statistică (BNS) se află într-o vizită de lucru 4 experţi ai Institutului Naţional de Statistică al României (INS).

Scopul vizitei la Chişinău vizează împărtăşirea experienţei României în realizarea cercetărilor statisticii business pe termen scurt pe baza cărora sunt obţinute datele statistice privind evoluţia infraanuală a activităţii industriale, de construcţii, în domeniul comerţului şi serviciilor, precum şi investiţiilor în capital fix şi salarizării.

Agenda misiunii experţilor este focusată pe acordarea sprijinului consultativ de către colegii din România în procesul alinierii statisticii naţionale pe termen scurt la standardele europene.

În cadrul şedinţelor de lucru vor fi abordate subiecte ce ţin de cuprinderea unităţilor statistice în cercetările statisticii business pe termen scurt; utilizarea registrului statistic la determinarea unităţilor statistice incluse în cercetare; stabilirea genului principal de activitate în contextul respectării principiului stabilităţii; formarea bazei de sondaj şi proiectarea eşantionului.

De asemenea se vor purta discuţii şi privind sistemul indicatorilor şi metodologia de calculare, modul de organizare a cercetării, colectării şi prelucrării informaţiei şi anume: organizarea colectării, prelucrării şi extrapolării, şi diseminării informaţiei statistice pe termen scurt.

În contextul vizitei experţilor din România, pe parcursul săptămînii curente va fi organizată şi o masă rotundă cu reprezentanţii ministerelor şi altor instituţii de resort din Republica Moldova, în cadrul căreia va fi prezentată practica INS România privind implementarea cercetărilor pe termen scurt.

Persoană de contact:

Ala Pâslariuc,
Responsabil relaţii publice,
Tel. 40 30 51


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER