Atelier de lucru în domeniul statisticii pentru jurnalişti

Atelier de lucru în domeniul statisticii pentru jurnalişti

În perioada 21- 22 mai Biroul Naţional de Statistică a desfăşurat pentru un grup de jurnalişti atelierul de lucru cu privire la documentarea, utilizarea şi interpretarea datelor statistice.

Evenimentul a avut loc în cadrul Proiectului Comun “Consolidarea Sistemului Statistic Naţional al Republicii Moldova” (UNDP, UNIFEM, UNFPA, UNICEF), cu suportul UNDP.

Participanţii au fost 15 jurnalişti acreditaţi din cadrul instituţiilor media (TV, radio, agenţii de presă, presa scrisă) naţionale, cît şi reprezentanţii agenţiilor ONU participante la Proiect.

La atelierul de lucru a luat parte în calitate de expert, dl Radu Soviani, jurnalist, The Money Channel, România, precum şi experţii din partea BNS: Ala Negruţa, şefa direcţiei statistica socială şi a nivelului de trai, Lilian Galer, şef al secţiei cercetări prin sondaj, Ala Pâslariuc, şefa secţiei diseminare a informaţiei şi relaţii cu publicul.

Obiectivele atelierului au fost sporirea capacităţilor media de a se documenta, interpreta şi utiliza datele statisticii oficiale în activitatea jurnalistică, precum şi îmbunătăţirea dialogului şi iniţierea colaborării dintre BNS şi mass media din Republica Moldova.

Rezultatul scontat a vizat consolidarea credibilităţii şi vizibilităţii Biroului Naţional de Statistică prin creşterea acurateţei în preluarea, înţelegerea, comentarea şi difuzarea de către mass-media naţionale a mesajelor jurnalistice care conţin referiri la datele statisticii oficiale.

Pe parcursul atelierului de lucru a fost vădit remarcat interesul jurnaliştilor pentru autoinstruire şi creştere profesională, cunoaşterii mai aprofundate a informaţiilor statistice elaborate şi prezentate de către BNS.

Persoană de contact:

Ala Pâslariuc,
şefa secţiei diseminare a informaţiei şi relaţii cu publicul
tel. 40 30 51
 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER