Rezultatele cercetării statistice "Migraţia forţei de muncă”

Biroul Naţional de Statistică informează despre plasarea pe pagina web a sintezei statistice "Migraţia forţei de muncă".

Cercetarea Migraţia forţei de muncă  asupra gospodăriilor populaţiei a fost realizată în trimestrul IV 2012 ca un modul complementar (ad-hoc), ataşat Anchetei Forţei de Muncă.

Cercetarea a inclus următoarele subiecte: caracteristicile de până la plecarea/ultima călătorie peste hotare; caracteristicile în timpul aflării/călătoriei peste hotare, motivele pentru care persoana a plecat peste hotare şi cauzele întoarcerii în ţară, intenţiile de a pleca peste hotare în următoarea perioadă. În raport cu dimensiunea de „calificări” au fost colectate informaţii privind nivelul de educaţie şi domeniul de instruire al respondenţilor, instruirea non-formală şi informală în raport cu intenţiile de plecare peste hotare, formările/instruirile urmate şi acţiunile de echivalare a studiilor peste hotare, nivelul de cunoaştere a limbilor şi participarea la cursuri de studiere a limbilor etc. La fel au fost colectate informaţii privind remitenţele şi utilizarea acestora, inclusiv investirile în educaţie. Informaţiile colectate au fost structurate după unele caracteristici demo-socio-economice.

Mai multe detalii găsiţi la rubrica: Produse şi servicii / Publicaţii / Migraţia forţei de muncă în Republica Moldova


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER