Lansarea campaniei de informare pentru Recensamîntul Populației și al Locuințelor din anul 2014

  

Biroul Național de Statistica (BNS) a dat startul Campaniei de Informare pentru Recensamîntul Populației si al Locuințelor (RPL) 2014. Anunțul a fost făcut astăzi printr-o conferintă de presă de către Directorul general al BNS - Lucia Spoială, la care au participat reprezentantul UNFPA - Ian McFarlane și Președintele Consiliului Național al Tineretului din Moldova - Doru Curoșu.

Directorul general al BNS a accentuat  importanța organizării și desfășurării Recensamîntului  pentru Republica Moldova, un  exerciţiu care va contribui la identificarea politicilor şi planurilor naționale necesare parcursului european al societății. De asemenea, dna Spoială, a adus mulțumiri partenerilor de finanțare și donatorilor cu suport direct  UNFPA: Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, Guvernul României si Guvernul Cehiei.

 

În cadrul conferinței a fost prezentat logo-ul recensamîntului, ilustrat prin hora tradițională,  ceea ce semnifică un apel către toți cetățenii Republicii Moldova de a se implica cît mai activ în desfășurarea RPL:

Sloganul campaniei de informare:

”Numără-te printre cei care contează!”

La dispoziția publicului larg au fost prezentate și chestionarele aprobate de către Comisia națională pentru RPL la data de 15 aprilie 2014:

  • 1CL - chestionar locuință

    Date despre clădire, locuinţă şi gospodăriile casnice din aceasta. Se completează pentru fiecare locuinţă, indiferent de tipul acesteia şi statutul ocupării.

  • 2P  - chestionar persoană

    Date despre persoanele cu reşedinţă obişnuită în localitatea de recenzare, persoanele temporar absente (pînă la 12 luni), persoanele plecate în altă ţară de 12 luni şi peste. Se completează pentru fiecare persoană din gospodărie şi pentru fiecare persoană cu reşedinţă obişnuită în spaţiile colective de locuit.

  • 3SCL  - chestionar spațiu colectiv de locuit

    Date despre spațiile colective de locuit. Se completează pentru fiecare spaţiu colectiv de locuit plasat pe adresă separată unul de altul.

  • 4S - chestionar persoană cu ședere temporară

     Date despre persoanele cu şedere temporară în ţară. Se completează pentru persoanele cu ședere temporară în Republica Moldova (pe o perioadă de pînă la 12 luni), care locuiesc permanent în altă ţară. 

Toate informațiile privind organizarea și desfășurarea RPL 2014 vor fi publicate la rubrica Recensăminte / Recensămîntul populaţiei şi al locuinţelor 2014

Persoana de contact:
Natalia Rotaru
Șeful Serviciului informare și comunicare cu mass-media
Tel. 068787255


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER