Seminar de consolidare a capacităților în domeniul statisticilor privind munca, ocuparea și subutilizarea forței de muncă

Seminar de consolidare a capacităților în domeniul statisticilor privind munca,
 ocuparea și subutilizarea forței de muncă

Biroul Naţional de Statistică (BNS) în conformitate cu Programul de Ţară privind Munca Decentă  2016-2020, a iniţiat activităţile de implementare a noului standard statistic internațional - Rezoluția „Statisticile privind munca, ocuparea și subutilizarea forței de muncă”, adoptat de cea de-a 19-ea Conferință Internațională a Statisticienilor Muncii (19-ea CISM, Geneva, 2013).

În cadrul acestor activităţi, astăzi, 20 mai 2016 a fost organizat un seminar cu tema „Consolidarea capacităților în domeniul statisticilor privind munca, ocuparea și subutilizarea forței de muncă”.

Scopul principal al acestui seminar a fost de a informa participanţii despre noile concepte,  definiții și indicatori statistici, adoptați prin Rezoluția menționată mai sus. Indicatorii calculați privind subutilizarea forței de muncă, conceptele, definițiile și formulele de calcul au fost diseminați pe pagina oficială a BNS la rubrica Comunicate de presă

Seminarul a fost adresat în special producătorilor şi utilizatorilor de date statistice oficiale privind piaţa muncii. La acest eveniment au fost prezenţi reprezentanții autorităților publice centrale, organizaţiilor internaţionale şi non-guvernamentale, reprezentanţi ai mediului academic.

Seminarul este organizat de Biroul Național de Statistică în colaborare cu Organizaţia Internaţională a Muncii.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER