Seminarul "Rolul informației geografice în procesele statistice de producție și diseminare a datelor"

Seminarul "Rolul informației geografice în procesele statistice de producție și diseminare a datelor"

În perioada 24-28 octombrie curent, la Biroul Naţional de Statistică are loc misiunea expertului în Sistemul Informațional Geografic (SIG) de la Oficiul Central de Statistică al Poloniei, Janusz Dygaszewicz. 

În cadrul misiunii au fost prezentate tendințele recente și cele mai bune practici utilizate în Oficiile Naționale de Statistică din UE cu privire la analiza statistică spațială și utilizarea cartografiei statistice.

Janusz Dygaszewicz a vorbit și despre rolul informațiilor geografice în procesul statistic, geocodificare și integrarea datelor statistice cu datele spațiale, utilizarea instrumentelor SIG pentru colectarea de date și monitorizarea muncii în teren, prelucrarea și diseminarea datelor. De asemenea, a fost demonstrat Geoportalul statistic ca exemplu de platformă pentru analiza spațială și diseminarea datelor prin intermediul hărților statistice.

"Utilizarea SIG este importantă nu doar pentru diseminarea datelor, ci și în procesul de producție" zice Janusz Dygaszewicz, recomandând colectarea electronică a datelor, utilizând ca suport hărțile digitale.

Evenimentul face parte din cadrul proiectului UE "Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova". Proiectul a demarat la 10 noiembrie 2014 cu o durată de 2 ani.

La finele misiunii, expertul va veni cu recomandări privind introducerea tehnologiei SIG și eventual proiectarea unui Geoportal statistic de către BNS. Pe parcursul  misiunii va avea loc o întâlnire cu colegii de la Întreprinderea de Stat "Cadastru".

Persoană de contact: 
Diana Enache,
Şef al serviciului de informare şi comunicare cu mass-media 
Tel: 022 40 30 51  


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER