RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 17.01.2022
Prima / Noutăţi / BNS lansează cercetarea în domeniul antreprenoriatului
BNS lansează cercetarea în domeniul antreprenoriatului
04.09.2018
Versiune tipar

BNS lansează cercetarea în domeniul antreprenoriatului

Un studiu NOU privind Dezvoltarea Mediului de Afaceri (DMA) va fi desfășurat de către BNS în perioada 5‑25 septembrie 2018!

Obiectivul cercetării este de a identifica problemele cu care se confruntă antreprenorii la etapa de inițiere și desfășurare a unei afaceri, dar și a factorilor care creează impedimente în dezvoltarea acesteia. Totodată, cercetarea dată va asigura informarea societății despre situația privind mediul de afaceri și implicarea femeilor în acest sector,  precum și schimbările care s-au produs în ultimii ani.

Cercetarea în domeniul antreprenoriatului se va realiza pe un eșantion de 9000 de întreprinderi selectate aleatoriu în baza unor metode statistice. Fiecare dintre întreprinderile selectate va reprezenta cel puțin alte 10 întreprinderi similare din țară.

BNS se adresează către toți Fondatorii/Managerii întreprinderilor care au fost selectate pentru a participa în cercetare, să se implice și să ofere răspunsuri complete și veridice. Acest studiu este extrem de important pentru obținerea informației privind activitatea întreprinderilor și va constitui bază și temei pentru decizii importante cu referire la dezvoltarea mediului de afaceri din țară, inclusiv pentru evaluarea impactului Strategiei de Dezvoltare a Sectorului Întreprinderilor mici și mijlocii pentru anii 2018-2020.

Furnizarea datelor va fi posibilă prin îndeplinirea chestionarului online "(DMA) Dezvoltarea Mediului de Afaceri" prin intermediul portalului www.raportare.md. De asemenea, chestionarul poate fi descărcat de pe statistica.gov.md rubrica Formulare și clasificări / Formulare statistice 2018 / Antreprenoriat și prezentat pe suport de hârtie la Oficiul Teritorial de Statistică.

Studiul face parte din asistența tehnică acordată în cadrul Programului comun ONU „Consolidarea sistemului Statistic Naţional”.

Persoane de contact:
Nadejda Cojocari, 022 40 30 77
Larisa Borș, 022 73 75 44

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  e-Raportare  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
44506 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2022 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran