Ziua Profesională a Statisticianului în Republica Moldova

Ziua Profesională a Statisticianului în Republica Moldova
 
Vitalie_Valcov.jpgData de 20 octombrie este o zi importantă în calendar pentru Republica Moldova, fiind celebrată pentru a-l 9-lea an consecutiv, Ziua Profesională a Statisticianului. În această zi este sărbătorită și Ziua Europeană a Statisticii de către țările membre a UE, la inițiativa Comitetului Consultativ European pentru statistică, care prin această inițiativă lansată în anul 2016, și-a propus să sporească gradul de conștientizare în rândul cetățenilor europeni cu privire la importanța, valoarea și puterea statisticii oficiale.
 
În calitate de coordonator al Sistemului Statistic Național, Biroul Naţional de Statistică, aduce sincere felicitări tuturor statisticienilor din cadrul BNS și a Oficiilor Teritoriale de Statistică, precum și colegilor care și-au încheiat activitatea profesională, care de-a lungul anilor au demonstrat responsabilitate și profesionalism, ambiție și loialitate. De asemenea, aducem sincere mulțumiri colegilor din alte autorități care participă și contribuie continuu la dezvoltarea Sistemului Statistic Național, precum: Banca Națională; Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecţiei Sociale; Ministerul Afacerilor Interne; Ministerul Finanțelor; Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării; Agenția Servicii Publice; Serviciul Vamal, dar și alții. Cu prilejul acestei sărbători, ținem să vă urăm succes în tot ceea ce faceți și să cuceriți noi trepte în carieră, promovând în continuare principiile fundamentale ale statisticii oficiale.
 
Statistica este o știință a cărui proces de obținere a datelor necesită abilități excelente în domeniu, mult efort și răbdare. Domeniul statistic are un rol fundamental în societatea modernă, orientează politicile publice, sprijină domeniul afacerilor, informează spectrul larg al utilizatorilor interni şi externi, contribuind astfel la asigurarea dezvoltării durabile a ţării și democratizării societăţii. 
 
Menționăm că, decizia de a sărbători Ziua Profesională a Statisticianului, a fost adoptată în baza Hotărîrii de Guvern nr. 934 din 8 octombrie 2010 „Cu privire la proclamarea sărbătorii profesionale Ziua Statisticianului”, iar celebrarea ei anuală va continua să alinieze Republica Moldova la bunele practici internaţionale și să consolideze în timp imaginea şi locul pe care îl merită statistica într-o societate modernă.
Cu profund respect,
Vitalie Valcov
 
IMG_6189.JPG
 
  

Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER