Biroul Naţional de Statistică are un nou Director General

Biroul Naţional de Statistică are un nou Director General

La ședința din 31 iulie curent, Guvernul l-a numit pe Oleg Cara în funcția de director general al Biroului Național de Statistică (BNS). Oleg Cara a fost desemnat câștigător al concursului pentru selectarea directorului general al BNS, organizat de Cancelaria de Stat, în conformitate cu prevederile Legii nr.93/2017 cu privire la statistica oficială.

Noul director al BNS are o experiență vastă, de 25 de ani, în domeniul statisticii, la nivel naţional şi internaţional. De asemenea, dispune de competenţe manageriale dezvoltate în perioada anilor 1997-2013, când a activat în calitate de director general adjunct al BNS.

În perioada anilor 2013-2015, Oleg Cara a ocupat funcția de cercetător științific coordonator în cadrul Institutului Național de Cercetări Economice.

Din 2015 și până în prezent, a activat în calitate de statistician în Diviziunea Statistică a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), cu sediul la Roma.

Oleg Cara este membru al Institutului Internaţional de Statistică (ISI) și autor a 20 de lucrări stiinţifice publicate, precum şi a numeroase prezentări la diverse evenimente de nivel internaţional în domeniul statisticii.

Noul director general al BNS își va începe activitatea la 7 septembrie 2020 și va ocupa această funcție în următorii 5 ani.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER