RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 03.12.2021
Prima / Noutăţi / Sesiunea de lucru şi Seminarul cu privire la Statistica Migraţiei
Sesiunea de lucru şi Seminarul cu privire la Statistica Migraţiei
05.09.2014
Versiune tipar

Comisia Economică a Naţiunilor Unite pentru Europa (UNECE) şi Eurostat vor organiza în comun cu Biroul Naţional de Statistică al Republicii Moldova,  Sesiunea de lucru şi Seminarul cu privire la Statistica Migraţiei. Evenimentul este parte componentă din programul de lucru al Conferinţei Statisticienilor Europeni, care se va desfăşura în perioada 10-12 septembrie 2014, la Chişinău.

Sesiunea de lucru va permite ţărilor participante să facă schimb de experienţă cu privire la metodele şi tehnicile utilizate pentru colectarea, prelucrarea şi diseminarea datelor referitoare la statisticile din domeniul migraţiei internaţionale, precum şi pentru a îmbunătăţi evaluarea dimensiunii, caracteristicile şi impactul migraţiei internaţionale.

La Sesiunea de lucru vor fi abordate următoarele subiecte substanţiale:

 • Experienţele din cadrul rundei 2010 de recensăminte pentru măsurarea migraţiei
 • Utilizarea surselor administrative de date pentru a măsura migraţia
 • Măsurarea grupurilor de migranţi "hard-to-count", cum ar fi emigranţi, migranţii temporari şi migranţii circulari
 • Migraţia de durata şi de motiv: probleme de definire şi metodologice
 • Aspecte emergente şi metodologii pentru măsurarea migraţiei
 • Integrarea şi atitudinile faţă de migranţi

În cadrul grupului de lucru s-au înscris 60 de participanţi din 21 ţări, experţi din departamente şi unităţi responsabile pentru statistica migraţiei internaţionale. Conferinţa statisticienilor europeni a organizat anterior un seminar la acest subiect, în care s-au stabilit un număr de activităţi care au ca scop îmbunătăţirea evaluării migraţiei. La Sesiunea de lucru vor fi puse în discuţie  modalităţile de aplicare în practică a acestor acţiuni.

În perioada 8-9 septembrie, înainte de sesiunea de lucru, UNECE organizează un Seminar privind statisticile în domeniul migraţiei, concentrându-se pe probleme de interes pentru ţările din Europa de Est, Caucaz şi Asia Centrală.

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  e-Raportare  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
53027 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2021 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions / Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development / E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions / 2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran