La Chișinău a început seminarul „Calitatea în statistică: Cum gestionăm schimbarea".

Seminar de nivel înalt pentru Europa de Est, Caucaz și țările din Asia Centrală
„Calitatea în statistică: Cum gestionăm schimbarea"

La Chișinău a început seminarul „Calitatea în statistică: Cum gestionăm schimbarea" pentru Europa de Est, Caucaz și țările din Asia Centrală.

Seminarul a fost deschis de către Claudia Junker - Șeful Unității de Cooperare Statistică a Eurostat și Lucia Spoială - Directorul general al Biroului Național de Statistică (BNS), care au relatat despre scopul și importanța organizării acestui seminar și au adus mulțumiri tuturor participanților. Claudia Junker, și-a exprimat încrederea față de participanți contînd pe ideile și propunerile ce vor fi înaintate pe parcursul desfășurării evenimentului și care vor fi aplicate mai tîrziu în procesul de modernizare a statisticii în țările Europei de Est, Caucaz și Asia Centrală. Directorul General al BNS a vorbit despre importanța modernizării RM în producerea statisticii, dat fiind faptul că RM a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, iar calitatea statisticii este unul din pilonii de bază în întreg procesul de evoluare a unui stat.

Imediat dupa deschiderea evenimentului s-a trecut la prima sesiune din cele opt componente ale agendei http://www.eurostat-eecca-seminars.com/. Seminarul va dura trei zile, Republica Moldova fiind gazda evenimentului.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER