20 octombrie – Ziua profesională a statisticienilor

Oficial, în Republica Moldova, astăzi se împlinesc cinci ani de la instituirea zilei statisticianului în ţara noastră, conform Hotărîrii de Guvern nr. 934 din 8 octombrie 2010. Amintim că instituirea acestei sărbători a avut drept temei declararea de către Asambleea Generală a ONU a Zilei Mondiale a Statisticii, iar scopul acestei acţiuni este promovarea  valorilor fundamentale în activitatea instituţiilor statistice,  în vederea prestării  serviciilor informaţionale de calitate societăţii, pe baza integrităţii şi profesionalismului în statistică.

Directorul general al Biroului Naţional de Statistică, Dna Lucia SPOIALĂ, aduce sincere felicitări şi  mulţumiri celor care activează în domeniul statistic şi pentru aportul fiecăruia în colectarea, producerea şi diseminarea de date statistice, dorindu-le multă aspiraţie, răbdare şi succese!

Biroul Naţional de Statistică, în calitate de coordonator al Sistemului statistic naţional îşi menţine cu mare responsabilitate misiunea de a satisface cît mai profesionist cerinţele de informare a tuturor categoriilor de utilizatori de date prin statistici relevante, furnizate la timp, atît de necesare pentru deciziile guvernamentale privind dezvoltarea economică şi socială a ţării.

În cadrul sistemului informaţional al unei societăţi democratice, datele statistice oficiale constituie un suport esenţial al cunoaşterii domeniilor economice, demografice, sociale şi de mediu. Colectarea datelor în scopuri statistice corespunde atît intereselor societăţii în general, cît şi a fiecărui respondent în parte. Numai într-o asemenea interpretare, statistica oficială a ţării îşi va putea consolida imaginea şi locul pe care îl merită într-o societate modernă.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER