Lucia Spoială, directorul general al BNS, participă în perioada 3-6 martie, la reuniunea Comisiei de Statistică a ONU, ce se desfăşoară la New York

Lucia Spoială - Directorul General al Biroului Naţional de Statistică, participă şi în acest an la reuniunea Comisiei de Statistică a ONU în perioada 3-6 martie, ce se desfăşoară tradiţional la New York.

Înainte de evenimentul Sesiunii ONU, Directorul general a participat în perioada  25-26 februarie la Reuniunea Grupului de experți privind cadrul de  indicatori pentru agenda de dezvoltare post-2015.

În cadrul acestui grup de experţi, Lucia Spoială în calitate de reprezentant oficial al Republicii Moldova a vorbit despre Indicatorii privind Munca decentă. Subiectul discutat a prezentat experienţa Republicii Moldova, în special a BNS, privind  calcularea indicatorului conform metodologiei OIM, a Ratei combinate a şomajului şi forţa de muncă potenţială. Discuţiile asupra cadrului de indicatori au fost prezentaţi ulterior la cea de-a 46 sesiune.

     3-6 Martie – a 46-a reuniunea Sesiunii Comisiei de Statistică a ONU

Reuniunea a adunat şi în acest an în calitate de participanţi, reprezentanți din cadrul sistemelor naționale de statistică și organizații internaționale și regionale, care discută dezvoltarea cadrului de indicatori pentru agenda de dezvoltare post-2015. Obiectivul este de a ajunge la o înțelegere comună cu privire la modul în care acest lucru se va desfășura în intervalul de timp menţionat anterior. Acest cadru se va axa în general pe producerea statisticilor calitative, comparabile şi prietenoase utilizatorilor la toate nivelele, începînd cu cel mondial şi pentru cel mai dezagregat nivel naţional. Procesele statistice realizate în cadrul agenţiilor sau altor producători de statistici oficiale urmează a fi ajustate şi armonizate în perioada post 2015. Un subiect abordat în cadrul sesiunii a fost monitorizarea atingerii obiectivelor asupra indicatorilor de Dezvoltare a mileniului care implică analize social-economice.

Participarea la asemenea evenimente plasează imaginea BNS la nivel mondial ca fiind un producător de statistici oficiale calitative şi fiabile.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER