Reuniunea Comitetului de Coordonare al Proiectului de cooperare între Biroul Național de Statistică din Moldova și Oficiul de Statistică al Suediei

Reuniunea Comitetului de Coordonare al Proiectului de cooperare
între Biroul Național de Statistică din Moldova și Oficiul de Statistică al Suediei

Marți, 15 martie 2016, a avut loc reuniunea Comitetului de Coordonare a Proiectului de cooperare între Biroul Național de Statistică din Moldova (BNS) și Oficiul de Statistică al Suediei (SCB), pentru trimestrul I 2016. La eveniment au participat directorul general al BNS, dl Marin Gospodarenco şi reprezentanţi din cadrul Statisticii Suediei, dl Eliecen Gomez, coordonator de proiect și dl Hakan Tegenrot, consultant pe termen lung.

Dl Hakan Tegenrot a prezentat progresele înregistrate în trimestrul I 2016, în special la activitățile desfășurate în domeniile: managementul și dezvoltarea resurselor umane; metode statistice și eșantionare; comerț exterior; statistica întrerpinderilor; conturi naționale; statistica mediului. De asemenea, au fost prezentate și activitățile planificate pentru trimestrul II 2016.

„Colaborarea cu Statistica Suediei este un segment important în evoluția tuturor componentelor statistice, care ne ajută la modernizarea calculelor de cercetare, îmbunătățirea datelor, implementarea intranetului, crearea de soft-uri și în perioada imediat următoare pregătirea și prezentarea proiectului de Lege cu privire la statistică” a menţionat dl Marin Gospodarenco.

Totodată, directorul general al BNS a mulţumit colegilor suedezi pentru aportul și susținerea oferită, accentuînd importanța cooperării între BNS și SCB. La finalul ședinței dl Eliecen Gomez și-a exprimat disponibilitatea de a extinde perioada de activitate a proiectului de colaborare.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER