Directorul general al Biroului Național de Statistică a participat la Conferința internațională privind modernizarea sistemului statistic European

Directorul general al Biroului Național de Statistică a participat la
Conferința internațională privind modernizarea sistemului statistic European

În perioada 16-17 martie 2016, directorul general al Biroului Național de Statistică, Marin Gospodarenco, a participat la Conferința internațională privind modernizarea sistemului statistic european (ESS). Evenimentul a fost organizat de către consultanţa spaniolă DevStat şi găzduit de către Institutul Național de Statistică din România.

Conferinţa a întrunit peste 100 de reprezentanţi ai Oficiilor de statistică ale tuturor statelor membre. În cadrul conferinței au fost reprezentate iniţiative asupra utilizării tehnologiilor avansate de informare şi comunicare pentru colectarea şi procesarea datelor, potenţialului BIG Data pentru compilarea informaţiilor publice.

Conferința privind modernizarea sistemului statistic european, București 2016 a prevăzut şi un forum pentru comunitatea ESS, care a oferit posibilitatea de a prezenta și a discuta diferite aspecte ale inițiativelor de modernizare si dezvoltare.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER