RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 26.07.2021
Prima / Noutăţi / Workshop-ul "Cercetarea pilot asupra producţiei pentru exploataţiile agricole mici"
Workshop-ul "Cercetarea pilot asupra producţiei pentru exploataţiile agricole mici"
04.08.2016
Versiune tipar

Workshop-ul "Cercetarea pilot asupra producţiei pentru exploataţiile agricole mici"

În perioada 26-28 iulie 2016 proiectul "Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova" (STATREG), în cooperare cu Biroul Național de Statistică (BNS) a organizat workshop-ul cu privire la cercetarea pilot asupra producției pentru exploatațiile agricole mici din raionul Căușeni. Evenimentul a fost conceput pentru toate părțile implicate în pregătirea și implementarea cercetării pilot: personalul BNS din cadrul Direcției statistica agricolă, personalul oficiului teritorial de statistică din Căușeni, controlori și intervievatori.

Workshop-ul a fost elaborat cu scopul de a sprijini BNS în procesul de producție a indicatorilor regionali în domeniul statistici regionale agricole aliniați cerințelor Eurostat. În acest context a fost organizată o cercetare pilot privind producția vegetală și animală pe un eșantion de 500 de exploatații mici (10 ha și mai puțin), în raionul Căușeni.

Obiectivul principal al acestei cercetări a fost de a testa chestionarul aliniat pe deplin metodologiei Eurostat prin interviuri față-în-față cu fermierii, adaptat la contextul Republicii Moldova.

Workshop-ul a fost oferit de către expertul internațional în domeniul statisticii agriculturii, dl Artur ŁĄCZYŃSKI, care a pregătit o foaie de parcurs pentru reformarea sistemului cercetărilor asupra producției agricole, inclusiv design-ul cercetării pilot de producție.

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  e-Raportare  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
36369 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2021 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran