Seminar de nivel înalt „Calitatea statisticii oficiale: provocări și oportunități”

Seminar de nivel înalt „Calitatea statisticii oficiale: provocări și oportunități”

În perioada 13-15 septembrie, o delegație din partea Biroului Național de Statistică (BNS), condusă de Vitalie Valcov, director general al BNS a participat la lucrările Seminarului de nivel înalt pentru țările Europei de Est, Asiei Centrale și Caucaz, (EECCA) și Mongolia cu tema: „Calitatea statisticii oficiale: provocări și oportunități” organizat de către Comisia Statistică a Uniunii Europene (EUROSTAT) în or. Minsk, Belarus.

Acest for este organizat anual, punând în discuție întrebări, provocări și soluții pentru îmbunătățirea și modernizarea statisticii oficiale, cu participarea reprezentanților EUROSTAT, EFTA (Asociația Europeană a Liberului Schimb), UNECE (Comisia Economică a ONU pentru Europa), a țărilor Uniunii Europene și țărilor Europei de Est, Asiei Centrale, Caucaz și Mongoliei.

Delegația BNS a venit cu 3 prezentări pentru a împărtăși cele mai bune practici în domeniul legii cu privire la statistica oficială, în baza legii generice elaborate de către EUROSTAT, experienței de adaptare națională a Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, dar și pregătirea pentru exercițiul amplu de Evaluare GlobalăAdaptată a sistemului statistic național, care va fi efectuată în Republica Moldova, în perioada 9-13 octombrie 2017.

Alte teme puse în discuție au fost: implementarea sistemelor de management al calității, cooperarea internațională în domeniul statistic, organizarea și coordonarea sistemelor statistice naționale și cele mai bune practici în organizarea statisticii oficiale în țările EECCA și țările Uniunii Europene.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER