Datele Recensământului populației și al locuințelor 2014 - suport pentru elaborarea proiectelor de dezvoltare locală și regională

Datele Recensământului populației și al locuințelor 2014 - suport pentru elaborarea proiectelor de dezvoltare locală și regională

Specialiștii Biroului Național de Statistică realizează instruiri practice pentru reprezentanții APL de nivel înalt, cu scopul de a facilita interpretarea datelor Recensământului populației și al locuințelor 2014.

În perioada 5-11 decembrie, specialiștii Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, asistați de echipa UNFPA Moldova au realizat o serie de instruiri practice pentru reprezentanții APL de nivel I și II din mai multe localități din nordul, centrul și sudul republicii, cu scopul de a facilita interpretarea datelor Recensământului populației și al locuințelor 2014 (RPL) și de a spori utilizarea eficientă a acestora.

În cadrul ultimei sesiuni, directorul general adjunct al BNS Ala Negruța a subliniat: “Efortul nostru de a promova la nivel local rezultatele RPL 2014, rezidă din faptul că, în funcție de numărul și caracteristicile populației, administrația publică locală dezvoltă anumite servicii,  implementează proiecte ce țin de infrastructură, iar profilul unei localități poate fi acum ușor determinat anume din datele RPL 2014”.

Orice recensământ este un exercițiu statistic complex, datele căruia sunt la baza creării politicilor guvernamentale din domeniile social și economic, cercetărilor din mediul academic și a dezvoltării mediului de afaceri.  Seminarele regionale au avut obiectivul de a aduce în prim plan modul în care datele colectate pot fi utilizate pentru elaborarea planurilor strategice și de dezvoltare ale localităților, demararea proiectelor investiționale,  promovarea localităților atât în țară, cât și în afara hotarelor.

Amintim că, în premieră, datele unui recensământ sunt diseminate într-un mod interactiv, pentru a valorifica volume imens de date colectat și pentru a satisface nevoile diferitor categorii de utilizatori. Aplicația este gratuită și poate fi accesată de pe dispozitivele cu acces la internet: http://recensamant.statistica.md.

Au fost instruite 104 persoane  - reprezentanți ai Consiliilor raionale, Agenției de dezvoltare regională, primării, seminarele fiind desfășurate la Cahul, Comrat , Bălți și Chișinău.  Sesiunile de informare au fost organizate cu sprijinul financiar al Swiss Cooperation în Moldova și UNFPA Moldova.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER