RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 21.10.2020
Prima / Noutăţi / Biroul Național de Statistică va revizui numărul populației tuturor localităților Republicii Moldova și, pentru prima dată, va estima migrația pe fiecare raion în parte
Biroul Național de Statistică va revizui numărul populației tuturor localităților Republicii Moldova și, pentru prima dată, va estima migrația pe fiecare raion în parte
24.12.2019
Versiune tipar

Biroul Național de Statistică (BNS) a dat start unui nou proiect de modernizare a colectării și producerii datelor statistice despre populație. Proiectul cu o durată de doi ani este susținut de Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și își propune să revizuiască numărul populației pe vârste și sexe, cu aplicarea definiției internaționale de “reședință obișnuită1”, pentru perioada 2014‑2019 din fiecare localitate.

De asemenea, BNS va estima migrația internă și migrația internațională la nivel teritorial, în baza datelor Agenției Servicii Publice despre schimbarea domiciliului și în baza traversărilor frontierei de stat de către persoanele fizice, oferite de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Cu titlu informativ, comunicăm că, în luna iulie 2019, BNS a prezentat numărul revizuit al populației Republicii Moldova pentru perioada 2014-2018 (date provizorii pentru 2018), inclusiv datele despre migrația internațională la nivel național. Astfel, pentru anul 2018, numărul populației cu reședință obișnuită în țară a constituit 2,68 milioane de persoane, iar migrația netă internațională a constituit minus 48,6 mii persoane.

Pe lângă aceasta, BNS va beneficia de suport tehnic în modernizarea infrastructurii și echipamentului electronic utilizat pentru modalități noi de colectare și procesare a datelor. Proiectul, în valoare de 566 620 USD, care se desfășoară în perioada decembrie 2019-decembrie 2021, va spori dezvoltarea instituțională a BNS, în baza Strategiei de Dezvoltare a Sistemului Statistic Național 2020 și va îmbunătăți capacitățile BNS de a produce și disemina date demografice calitative, conforme cu standardele internaționale și în timp util.

Aceste eforturi se aliniază Agendei globale de Dezvoltare până în 2030 și a Programului Cadru pentru Dezvoltare Durabilă dintre Guvernul Republicii Moldova și ONU.

 

Notă:

Reşedinţă obişnuită – locul în care persoana a trăit preponderent în ultimele 12 luni indiferent de absenţele temporare (în scopul recreării, vacanţei, vizitelor la rude şi prieteni, afacerilor, tratamentului medical, pelerinajelor religioase etc.).

 

Pentru contact:
Valentina Istrati,
Șef direcția recensăminte
tel. 022 40 31 24
valentina.istrati@statistica.gov.md

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  e-Raportare  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  /  Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
47384 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2020 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions  /  Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development  /  E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions  /  2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran