Biroul Național de Statistică lansează primul sondaj de opinie online despre gradul de satisfacție al utilizatorilor privind produsele și serviciile statistice

Biroul Național de Statistică lansează primul sondaj de opinie online despre gradul de
 satisfacție al utilizatorilor privind produsele și serviciile statistice

Biroul Național de Statistică (BNS) lansează, astăzi 30 iunie, Sondajul de opinie online privind Gradul de satisfacție al utilizatorilor de date cu produsele și serviciile statistice furnizate de BNS, fiind primul din seria sondajelor online pe care oficiul de statistică planifică să le desfășoare cu regularitate. Scopul acestui sondaj de opinie este de a evalua gradul de satisfacție al utilizatorilor cu produsele și serviciile furnizate de BNS pentru a le îmbunătăți calitatea și a le adapta la necesitățile informaționale ale utilizatorilor.

În acest sens, invităm toți utilizatorii produselor și serviciilor statistice ale BNS, să participe la sondajul de opinie, completarea chestionarului durează mai puțin de 10 minute, iar răspunsurile vor fi tratate în strictă confidențialitate. Opinia utilizatorilor este foarte importantă, deoarece ne va ajuta să eficientizăm și să diversificăm produsele și serviciile statistice, ținând cont de necesitățile și sugestiile utilizatorilor de date.

Sondajul de opinie se va desfășuratimp de 3 săptămâni, începând cu data de 30 iunie curent. 

Termenul limită de expediere a chestionarului este 20.07.2021.

Chestionarul este disponibil în 3 limbi: Română, Engleză, Rusă (limba se selectează în partea de sus a chestionarului).

Obiectivele acestui sondaj de opinie sunt de a:

  • cunoaște mai bine profilul actual al utilizatorilor de produse și servicii statistice și domeniile de date statistice pentru care aceștia manifestă interes în prezent;
  • evalua nivelul de utilizare și gradul de satisfacție al utilizatorilor cu produsele și serviciile statistice oferite de BNS;
  • identifica necesitățile utilizatorilor în produse și servicii noi;
  • evalua încrederea utilizatorilor în datele statistice diseminate prin intermediul produselor și serviciilor BNS.

Produsele și serviciile statistice evaluate se referă la:

Invitația de participare la sondaj va fi distribuită, de asemenea, prin intermediul rețelelor de socializare și expediată prin poșta electronică principalelor grupuri de utilizatori și abonați ai informațiilor statistice ale BNS.

Activitatea de planificare și pregătire a sondajului online a fost asistată de experți internaționali din cadrul proiectului UE „Asistență Tehnică pentru sprijinirea Biroului Național de Statistică din Republica Moldova”.

Adițional la cele menționate, informăm că BNS comandă periodic (o dată la 4-5 ani), cercetări sociologice independente care au drept scop evaluarea opiniei utilizatorilor privind calitatea informaţiei statistice produse şi diseminate de BNS, din perspectiva conformității cu principiile fundamentale ale statisticii, utilitatea metodologiilor statistice şi determinarea măsurii în care această informaţie satisface necesităţile diferitelor categorii de utilizatori. Ultimul sondaj de opinie, de acest gen, a fost efectuat în anul 2016.

Comunicarea continuă cu utilizatorii de date, în special prin intermediul consultării opiniei acestora, reprezintă un instrument de bază și indispensabil în activitatea oficiilor naționale de statistică și este în corespundere cu Codul de bune practici al statisticilor europene.

Sondaj.png


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER