Funcționarii publici debutanți din cadrul Biroului Național de Statistică au depus jurământul de credință

Funcționarii publici debutanți din cadrul Biroului Național de Statistică au depus jurământul de credință

La data de 6 aprilie curent, 3 angajate ale Biroului Național de Statistică (BNS) care au promovat cu succes perioada de probă de șase luni, fiind confirmate în funcții publice, au depus jurământul de credință. Funcționarii au jurat să respecte Constituția Republicii Moldova și să execute cu obiectivitate și imparțialitate legile și obligațiile de serviciu cu respectarea normelor de conduită profesională.

Prezent la eveniment, Oleg CARA, directorul general al BNS, a felicitat funcționarii publici debutanți cu prilejul confirmării în funcție, urându-le mult succes în activitatea profesională, dar și pe plan personal. Totodată, Oleg Cara și-a exprimat încrederea că noii funcționari publici vor depune toate eforturile pentru dezvoltarea în continuare a statisticii oficiale întru informarea mai bună a societății naționale și a comunității internaționale despre dezvoltarea social-economică a țării noastre, remarcând deschiderea instituției pentru tinerii interesați de o carieră în statistică în cadrul unei echipe de profesioniști de talie internațională.

 

În cadrul ceremoniei, tinerii funcționari au ținut să menționeze despre activitatea pe care au desfășurat-o pe parcursul a șase luni, fiind debutanți la BNS. Viorica NICA, consultant principal al Secției cercetări prin sondaj din cadrul Direcției metode statistice, a declarat că această activitate a provocat-o la o continuă autoinstruire. „Am ajuns la concluzia că trebuie să investesc timpul pentru obținerea unei profesii care este necesară în prezent, dar și va fi în viitor, analiza datelor fiind tot mai solicitată în toate sectoarele economice. Viitorul mi-l văd la BNS, pentru că statistica corespunde personalității și temperamentului meu”, a spus Viorica Nica.
 
 
O altă angajată în cadrul aceleiași subdiviziuni, Daniela BORȘ,consultant principal,a menționat că pentru ea funcția publică reprezintă un rol important. Totodată, a mai adăugat că: „Activitatea în cadrul Direcției metode statistice este una care nu-ți permite să te plafonezi, rezervându-ți mereu noi provocări. Este o piesă care contribuie la funcționarea întregului mecanism. Asumate, fiecare în parte, piesă cu piesă, dar și în ansamblu, putem face acest mecanism funcțional și prosper”.

 

Iar Sofia JALBĂ, specialist principal al Secției cercetări gospodării din cadrul Direcției statistică UTA Găgăuzia a Centrului regional pentru statistică Sud, a afirmat că activitatea la BNS este o nouă experiență pentru ea. „Sper să îmi dezvolt abilitățile și să dobândesc experiență în profesia mea, în beneficiul acestei instituții. Indiferent de micile dificultăți întâlnite în această perioadă, am constatat că această activitate îmi oferă plăcere și abilitățile mele corespund cerințelor”, a completat Sofia Jalbă.

Menționăm că BNS, pe măsura disponibilității funcțiilor vacante, desfășoară concursuri pentru suplinirea acestora. Pentru mai multe informații, vă îndemnăm să consultați pagina web a BNS www.statistica.gov.md, rubrica Funcții vacante sau să accesați linkul bit.ly/36HgALp.

 

 


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER
Comentarii (0)
Lăsați un comentariu
Adresa de email nu va fi publicată