Biroul Național de Statistică angajează tineri absolvenți

Biroul Național de Statistică angajează tineri absolvenți

Suntem în căutarea tinerilor absolvenți ai facultăților cu profil economic, statistic, econometrie, matematică, tehnologia informației, relații internaționale sau jurisprudență pentru a fi angajați în cadrul Biroului Național de Statistică (BNS).

Oferim oportunități de angajare tinerilor care au cunoștințe temeinice în domeniile de referință, sunt motivați, flexibili și dedicați, dornici să se manifeste și deschiși pentru noi experiențe.

Angajăm tineri în calitate de funcționari publici sau posturi de deservire tehnică, procedura de angajare fiind efectuată în conformitate cu legislația în vigoare, în funcţie de tipurile de posturi vacante, în bază de concurs și interviu de angajare, iar selectarea personalului este ghidată de principiile: competiție, obiectivitate, transparență, diversitate, meritocrație.

Încadrarea în funcții publice se efectuează în bază de concurs ce presupune etapele de recepționare a documentelor candidaților, proba scrisă și interviul de angajare. Concursul pentru ocuparea funcției publice are la bază principiile competiției deschise, transparenței, competenței, precum și principiul egalității accesului la funcțiile publice pentru fiecare cetățean.

Pentru a participa la concurs pentru funcțiile publice în BNS, persoanele trebuie să îndeplinească o serie de condiții stabilite de Legea cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public, după cum urmează:

  • deţine cetăţenia Republicii Moldova; 
  • cunoaște limba de stat; 
    • studiile necesare pentru postul în care urmează a fi angajat;
    • cunoștințe de utilizare a aplicațiilor Microsoft Office (în special Excel);
  • este aptă din punct de vedere al stării sănătăţii;
  • nu are antecedente penale;
  • nu are calitatea de bănuit, învinuit sau inculpat în cadrul unui proces penal;
  • să nu posede calitatea de membru al unui partid politic.

Pentru celelalte categorii de personal de deservire tehnică angajarea se efectuează în baza unui interviu, dacă sunt îndeplinite condițiile necesare de a ocupa postul vacant și capacități de dezvoltare pentru a îndeplini sarcinile specifice.

Procesul de selecție pentru posturile și funcțiile publice vacante se finalizează cu angajarea, în dependență de rezultatele obținute de candidat. Angajarea în cadrul Biroului Național de Statistică se face oficial, respectându-se legislația muncii în vigoare și toate garanțiile sociale, inclusiv posibilități de promovare și dezvoltare a carierei profesionale.

Astfel, îndemnăm tinerii care au interesul de angajare și dețin abilități de lucru în echipă, comunicare eficientă, creativitate și spirit de inițiativă, responsabilitate, flexibilitate să aplice pentru oportunitatea de a fi angajat în echipa  noastră, în echipa Biroului Național de Statistică.

Vă vom oferi:

  • loc de muncă stabil, cu program de 8 ore pe zi, 40 de ore/săptămână;
  • salariu motivant, pachet social deplin;
  • oportunități de dezvoltare și creștere profesională, precum și posibilitatea de a interacționa cu diverși specialiști și experți din țară cât și de peste hotare.

Mai multe informații găsiți:

CV-ul și scrisoarea de motivare pot fi expediate la adresa: moldstat@statistica.gov.md cu subiectul  ,,Student angajare BNS”.


Distribuie
  • Au fost utile aceste informații?
    Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site
  • Da Nu

Vă rugăm să specificați de ce nu au fost aceste informații relevante pentru dvs.

Răspunsul dvs. ne va ajuta să îmbunătățim acest site!

  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER