Anunţ privind organizarea consultării publice a proiectului Hotărîrii de Guvern “Cu privire la proclamarea sărbătorii profesionale Ziua lucrătorilor din domeniul statistic”

Anunţ privind organizarea consultării publice a proiectului Hotărîrii de Guvern “Cu privire la proclamarea sărbătorii profesionale
 Ziua  lucrătorilor din domeniul  statistic”

În conformitate cu cerinţele privind transparenţa procesului decizional, Biroul Naţional de Statistică iniţiază, începînd cu data de 23 iulie 2010 consultarea publică a proiectului Hotărîrii Guvernului „Cu privire la proclamarea sărbătorii profesionale - Ziua lucrătorilor din domeniul statistic”.

Scopul proiectului este instituirea în Republica Moldova a Zilei profesionale a Statisticianului, fapt ce va alinia, pe de o parte Republica Moldova la bunele practici internaţionale, în primul rînd ale Uniunii Europene, iar pe de altă parte va consolida imaginea şi locul pe care îl merită statistica într-o societate modernă.

Proiectul Hotărîrii Guvernului „Cu privire la proclamarea sărbătorii profesionale  -  Ziua  lucrătorilor din domeniul  statistic” a fost elaborat în conformitate cu Rezoluţia 64/267 din 03 iunie 2010 adoptată de Asambleea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în cadrul celei de a 64-a sesiuni, la care Republica Moldova este co-autor, şi a Deciziei 41/109 a Comisiei pentru Statistică ONU în care a fost aprobată propunerea de a sărbători la 20 octombrie 2010 Ziua Internaţională a Statisticii.

Persoanele cointeresate de subiectul dat pot înainta propuneri pînă la 6 septembrie 2010, dnei Larisa Spanciuc, şef adjunct al direcţiei sinteză, diseminare a informaţiei şi relaţii cu publicul, la adresa electronică larisa.spanciuc@statistica.md sau la telefonul 40 30 71. sau adresa poştală a BNS: Chişinău, str. Grenoble, 106.


Distribuie
  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER