Anunţ privind organizarea consultării publice a proiectului de Lege cu privire la recensămîntul populaţiei şi locuinţelor din Republica Moldova în anul 2013

 Anunţ privind organizarea consultării publice a proiectului deLege cu privire la recensămîntul  populaţiei şi locuinţelor din Republica Moldova în anul 2013

Biroul Naţional de Statistică iniţiază, începînd cu data de  08 iulie 2011, consultarea publică a proiectului deLege cu privire la recensămîntul  populaţiei şi locuinţelor din Republica Moldova în anul 2013.

Obiectivul principal al proiectului este crearea cadrului juridic pentru efectuarea recensămîntului populaţiei şi locuinţelor în scopul eficientizării activităţii de culegere a diverselor informaţii despre populaţie şi locuinţe cum ar fi: caracteristicile demografice, naţionale, lingvistice, culturale, socioeconomice; migraţia; fondul locativ şi condiţiile de locuit, gradul de confort al spaţiului locativ; accesul la informaţie etc.

Necesitatea elaborării şi adoptării proiectului de decizie este atribuirea unor angajamente juridice populaţiei de a contribui la efectuarea recensămîntului şi de a oferi răspunsuri veridice la întrebările din chestionare, atribuirea angajamentelor juridice personalului de recensămînt de a înregistra întocmai răspunsurile respondenţilor, precum şi asigurarea confidenţialităţii informaţiei obţinute de la populaţie.

Prevederile de bază ale proiectului sînt crearea cadrului juridic pentru efectuarea recensămîntului populaţiei şi locuinţelor în Republica Moldova cu ajustarea la normele şi rigoriile legislative internaţionale.

Beneficiarul proiectului de decizie este Biroul Naţional de Statistică, precum şi întreaga societate. Rezultatele scontate ca urmare a implementării deciziei supuse consultării publice sînt proiectul  ajustat şi eficientizarea activităţii de organizare şi desfăşurare a recensămintelor populaţiei şi locuinţelor la noi în ţară.

Recomandările privind proiectul deLege cu privire la recensămîntul  populaţiei şi locuinţelor din Republica Moldova în anul 2013, supus consultării publice, pot fi expediate pînă la data de 25.07.2011, dnei Maria Străjescu, şef Secţie Recensămîntul populaţiei, adresa electronică maria.strajescu@statistica.md , nr. de tel. 72-78-54, sau adresa poştală a BNS: Chişinău, str. Grenoble, 106.

Proiectul de Lege cu privire la recensămîntul  populaţiei şi locuinţelor din Republica Moldova în anul 2013 şi nota informativă sînt disponibile pe pagina web oficială www.statistica.gov.md sau la sediul BNS.


Distribuie
  • Raportează o greșeală. Selectați textul dorit și tastați CTRL+ENTER