RO RU EN
Benzi RSS
Actualizat la: 01.06.2020
Prima / Întrebări şi răspunsuri
Căutarea datelor statistice
Versiune tipar
 

Modalitate comodă de căutare a datelor statistice pentru un anumit domeniu statistic:

Rubrica Statistici pe domenii a fost concepută în aşa fel, încît toată informaţia relevantă şi disponibilă pentru un anumit domeniu să fie accesibilă doar într-o singură pagină.

Astfel, dacă accesaţi rubrica Statistici pe domenii şi alegeţi domeniul care vă interesează, veți vizualiza pagina dedicată acestui domeniu statistic, care este structurată astfel:

 • partea din centru conţine
  • serii de date statistice: infraanuale (lunare, trimestriale) şi anuale
  • comunicate de presă recente
 • partea din dreapta conţine Indicatori cheie pentru perioada cea mai recentă
  • Publicaţii
  • Metodologie/Metadate
  • Informaţii relevante (de ex. conferinţe pe această tematică)
  • Link-uri utile ale instituţiilor, organizaţiilor atît din ţară, cît şi peste hotare

Dacă nu aţi găsit informaţia pe care o căutaţi sau aveţi nevoie de un răspuns oficial de la Biroul Național de Statistică (BNS), adresaţi o solicitare în adresa BNS.


Cele mai frecvente întrebări privind căutarea datelor statistice

 • Unde pot găsi numărul populaţiei?

Datele privind numărul populaţiei sînt disponibile la următoarele rubrici:

 1. Banca de date StatBank / Populaţia și procesele demografice / Numărul populaţiei
 2. Produse și servicii / Publicaţii „Populaţia Republicii Moldova pe vîrste şi sexe, în profil teritorial la 1 ianuarie”, „Recensămîntul populaţiei din 2004”, Anuarul statistic "Chişinău în cifre", Dezvoltarea social-economică a municipiului Chişinău ș.a.
 3. Produse și servicii / Vizualizări de date - Hărți animate și Piramida animată a populației

 • Unde pot găsi nivelul inflaţiei?

Formula de calcul a inflaţiei: Rata inflaţiei = Indicele preţurilor de consum minus 100

Date privind Indicele prețurilor de consum (IPC) puteţi găsi pe pagina web, rubrica Banca de date StatBank / Statistica ecobomică / Prețuri / Indicele preţurilor de consum / serii lunare - alegeți tabelul în dependenţă de perioada faţă de care doriţi să calculaţi IPC (faţă de luna precedentă, faţă de decembrie anul precedent etc.).

De asemenea, pe pagina BNS este disponibil Calculatorul Indicelui Preţurilor de Consum (banerul din dreapta de pe pagina principală) care calculează IPC, inclusiv rata inflaţiei lunară faţă de orice perioadă începînd cu anul 1994.

Dacă aveți nevoie de un certificat oficial completați Cerere-solicitare a nivelului inflației  și transmiteți la adresa moldstat@statistica.gov.md


 • Am nevoie de date statistice referitor la şomajul din Republica Moldova.

Date detaliate privind şomajul în RM puteţi găsi pe pagina oficială la următoarele rubrici:


 • Spuneţi-mi Vă rog care este actualmente minimul de existenţă a unui copil în mediul rural cu vîrsta cuprinsă intre 1-6 ani?

Această informaţie o puteţi găsi pe pagina web, rubrica Statistici pe domenii/ Nivelul de trai al populaţiei - Minimul de existenţă. Dacă aveți nevoie de un certificat oficial completați Cerere-solicitare a minimului de existență și transmiteți la adresa moldstat@statistica.gov.md


 • Unde pot găsi datele privind PIB?

Date privind PIB sînt disponibile la următoarele rubrici:

  • Statistici pe domenii / Conturi Naţionale
  • Banca de date StatBank / Statistica economică / Conturi Naționale
  • Publicaţii / Economie - "Conturi Naţionale", "Reconcilierea calculelor trimestriale ale produsului intern brut cu cele anuale

 • Am nevoie de informaţii referitoare la producerea sucului de fructe în tone în RM. Dacă se poate aceste informaţii pentru perioada 1992-2008?

Aceste date le puteți accesa în Banca de date StatBank / Statistica economică / Industrie / Statistica produselor.


 • Am nevoie de informaţii referitoare la exportul sucului de fructe, inclusiv în ce țări s-a exportat și producerea sucului de tomate în tone în RM, . Dacă se poate aceste informaţii pentru perioada 1992-2008?
Datele nu sînt disponibile pe pagina web la nivelul detaliat solicitat de Dvs. Această informaţie poate fi obţinută, adresînd o solicitare online, prin e-mail la adresa moldstat@statistica.gov.md sau fax 22 61 46. Totodată, Vă informăm, că informaţia elaborată suplimentar Programului de Lucrări Statistice, celei disponibile pe site-ul web sau în publicaţii statistice, se prezintă contra cost.

 • V-aş ruga mult sa mă ajutaţi cu o statistică despre analiza mărfurilor alimentare în ultimii 3 ani, deoarece nu pot să găsesc pe site.

Informaţia solicitată este formulată prea la general. Pe pagina web puteţi găsi doar indicatori concreţi privind mărfurile alimentare, şi nu analize ale acestui domeniu.

Indicatori statistici care caracterizează mărfurile alimentare pot fi găsite la rubrica Statistici pe domenii în următoarele domenii: Industrie, Comerţ exterior, Comerţ interior de bunuri şi servicii, Preţuri, Transporturi ş.a.


 • Spuneţi-mi vă rog daca e posibil căutarea unei persoane pe site-ul D-voastră după nume sau prenume?

Aceasta informaţie o puteţi găsi pe pagina web a ÎS "Registru" www.registru.md , banerul "Verifică datele personale" - Căutarea după omonim.

 
 
 
 
Prima Contact Harta
 
Comunicate de presă  / Banca de date statistice  / Statistici pe domenii  / Produse şi servicii  / Recensăminte  / Metadate  / Standardul SDDS al FMI  / Obiectivele de Dezvoltare Durabilă  /  e-Raportare  / Formulare și clasificări  / Despre BNS  / Transparenţa în procesul decizional  / Cooperare internaţională  / Noutăţi şi evenimente  / Referinţe utile  / Achiziţii publice  / Funcţii vacante
Sus
76059 vizitatori în decurs de 30 zile
 
Copyright © 2020 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
TRIMARAN - IT Solutions Company // web, interactive, motion and software development solutions // http://www.trimaran.md, B2B and B2C solutions / Branding & Graphic Design Services / Website Design and Development / E-Commerce Systems / Software Application Architecture and Development / Multimedia solutions / 2D/3D modeling & animation solutions / Video & Post Production / contact@trimaran.md
Creat de Trimaran