Prima / Primul workshop naţional privind "Utilizatorii şi Producătorii de statistici regionale"
 
Primul workshop naţional privind "Utilizatorii şi Producătorii de statistici regionale"
15.05.2015

Astăzi, 15 mai 2015, în cadrul BNS se desfășoară primul workshop național privind "Utilizatorii și Producătorii de statistici regionale", scopul căruia este de a discuta despre nevoile de informare a factorilor de decizie și modul în care sistemul statistic răspunde la ele.

În cadrul atelierului de lucru a fost prezentată utilizarea statisticii locale și regionale de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, precum și Indicele de Deprivare a Ariilor Mici calculat de către Ministerul Economiei. Pe partea de productie, Biroul Naţional de Statistică a prezentat situația actuală a statisticii regionale, cu o evaluare din perspectiva cerințelor UE. Mai mult de 60 participanții, reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale, agenţiilor de dezvoltare regionale, au discutat despre posibilitățile de dialog între utilizatori și producători.

Acesta este primul Workshop organizat de Proiectul "Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova" (STATREG), dintr-o serie de workshopuri care vor fi continuate la nivel regional.

Prima / Primul workshop naţional privind "Utilizatorii şi Producătorii de statistici regionale"
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2021 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire