Prima / Direcția statistica serviciilor sociale
 
Direcția statistica serviciilor sociale
04.03.2019

Misiunea

Direcția are misiunea de a produce indicatori statistici și a asigura cu date și informații statistice cu privire la diverse aspecte sociale, precum sănătatea, justiția, utilitățile publice, protecția și asistența socială, statistica gender, etc.

Funcțiile de bază:

  • Elaborarea și implementarea metodologiilor privind indicatorii statistici din domeniul statisticii serviciilor sociale (sănătate, justiție, utilități publice, protecția și asistența socială, etc).
  • Organizarea cercetărilor statistice asupra unităților, instituțiilor cu activitate în domeniul sănătății, justiției, utilităților publice, protecției și asistentei sociale.
  • Analiza și diseminarea informațiilor statistice din domeniu.
  • Coordonarea activităților de colectare și editare prin intermediul Centrelor regionale pentru statistică (justiție, utilități publice) și a instituțiilor cu activitate în domeniul statisticii serviciilor sociale (sănătate, protecția și asistența socială, etc).  
  • Reprezentarea BNS în raporturile cu instituțiile/organizațiile din țară și din străinătate în domeniul său de activitate/competență.

 

Contacte:
 
Direcția statistica serviciilor sociale
Cojocari Nadejda,  Șef direcție
Tel.: 022 40 30 77 / 067 770 011
e-mail: nadejda.cojocari@statistica.gov.md

Prima / Direcția statistica serviciilor sociale
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2021 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire