Prima / Masă rotundă cu producătorii şi utilizatorii datelor statistice în domeniul statisticii muncii
 
Masă rotundă cu producătorii şi utilizatorii datelor statistice în domeniul statisticii muncii
20.05.2010

Masă rotundă cu producătorii şi utilizatorii datelor statistice
în domeniul statisticii muncii

Astăzi, 20 mai 2010, în cadrul mesei rotunde organizată la Biroul Naţional de Statistică (BNS) au fost discutate subiecte ce ţin de sensibilizare a producătorilor şi principalilor utilizatori de date statistice oficiale cu privire la prevederile Convenţiei nr. 160 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii (OIM) privind statistica muncii.

La eveniment au participat dl. Igor Chernyshev, expert internaţional de la Departamentul de Statistică al Biroului Internaţional al Muncii (Geneva), reprezentanţi ai autorităţilor publice de resort, organizaţiilor internaţionale, cercului academic, societăţii civile.

Convenţia nr. 160 a OIM a fost prezentată de către expertul internaţional de la Departamentul de Statistică al Biroului Internaţional al Muncii (Geneva), dl Igor Chernyshev.

Acest eveniment se încadrează în activităţile iniţiate de BNS vizînd ratificarea Convenţiei nr.160 a Organizaţiei Internaţionale a Muncii cu privire la statistica muncii. Aceste activităţi se desfăşoară în cadrul proiectului comun ”Consolidarea sistemului statistic naţional”, cu susţinerea PNUD şi OIM, şi în conformitate cu Planul naţional de acţiuni pentru ocuparea forţei de muncă în anul 2010 (aprobat prin Hotărîrea Guvernului Republicii Moldova nr. 219 din 23.03.2010, MO 44-46/282 din 30.03.2010).

Scopul major al acestei iniţiative este de a alinia statistica naţională privind piaţa muncii la standardele internaţionale ale Organizaţiei Internaţionale a Muncii, implementând în practică rezoluţiile şi recomandările acestei organizaţii.

Mai multe detalii găsiţi la rubrica Noutăţi şi evenimente / Seminare şi conferinţe.

Persoană de contact:
Ala Pâslariuc,
Responsabil relaţii publice,
Tel: 40 30 51

Prima / Masă rotundă cu producătorii şi utilizatorii datelor statistice în domeniul statisticii muncii
Tel. 022 40 30 00
Fax 022 40 30 00
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2019 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire