Prima / Compartimentul Statistică teritorială îmbogățit cu peste 100 tabele noi
 
Compartimentul Statistică teritorială îmbogățit cu peste 100 tabele noi
30.06.2014

Compartimentul Statistică teritorială îmbogățit cu peste 100 tabele noi

Biroul Național de Statistică anunță că în perioada ianuarie-iunie 2014 Banca de date statistice  http://statbank.statistica.md a fost suplinită cu peste 100 tabele din diverse domenii cu indicatori în profil teritorial – zone, regiuni, raioane, municipii și orașe cu serii de timp începînd cu anul 1980. Indicatorii sînt dezagregați şi după alte dimensiuni (vîrstă, medii, sexe, nivel de instruire, forme de proprietate, destinaţie cheltuieli populaţiei, comodităţi, suprafaţă, tipuri infracțiuni, produse industriale, elemente de structură a investiţiilor etc.). Tabelele pot fi găsite la domeniul de referință și la compartimentul creat separat - Statistică teritorială, care conține doar tabelele dezagregate în profil teritorial. La moment acest compartiment conține 157 tabele.

  

O nouă funcționalitate în bancă adăugată recent, este posibilitatea opțiunii reprezentarii datelor sub formă de hartă pentru tabelele care conțin variabila teritorială. Harta poate fi salvată în format .jpg și utilizată în diverse lucrări, analize etc.

Activitatea ”Îmbunătăţirea producerii şi diseminării statisticilor teritoriale de către BNS” a fost realizată cu suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în cadrul Proiectului Comun ONU „Consolidarea sistemului statistic naţional”.

Anexă

Prima / Compartimentul Statistică teritorială îmbogățit cu peste 100 tabele noi
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2020 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire