Prima / Broşura "Femeile şi bărbaţii în agricultura Republicii Moldova" plasată pe pagina web
 
Broşura "Femeile şi bărbaţii în agricultura Republicii Moldova" plasată pe pagina web
15.10.2014

Femei_barbati_agric_rom.jpgBiroul Național de Statistică anunță despre plasarea pliantului ”Femeile și bărbații în agricultura Republicii Moldova”.

Pliantul a fost elaborat în baza datelor Recensămîntului General Agricol 2011 și a fost pregătit de către experții FAO ONU (Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură) în colaborare cu specialiștii BNS în cadrul Proiectului de asistență tehnică privind efectuarea Recensămîntului General Agricol 2011.

Această broşură oferă o analiză sumară a datelor dezagregate pe sexe culese cu ocazia Primului Recensămînt General Agricol din Republica Moldova (realizat în anul 2011). Sunt evidenţiate principalele disparităţi între femeile şi bărbaţii care lucrează în sectorul agricol în Republica Moldova, în special în ceea ce priveşte accesul lor la bunuri şi servicii. Prin înţelegerea provocărilor specifice ce decurg din activitatea femeilor şi bărbaţilor ca fermieri, antreprenori şi lucrători agricoli, vor putea fi luate decizii bine informate din perspective contribuţiei celor două sexe la dezvoltarea acestui sector, conducînd la soluţii mai eficace, mai eficiente şi durabile.

În limbile română, rusă şi engleză
14 pagini

Mai multe detalii găsiţi la rubrica: Publicaţii / Recensămîntul General Agricol 2011

Prima / Broşura "Femeile şi bărbaţii în agricultura Republicii Moldova" plasată pe pagina web
Tel. 022 40 30 00
Fax 022 40 30 00
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2019 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire