Prima / Workshop cu privire la conceptele și cerințele de date pentru conturile regionale
 
Workshop cu privire la conceptele și cerințele de date pentru conturile regionale
09.06.2015

În perioada 18-20 mai 2015, Proiectul UE STATREG a organizat în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova un Workshop cu privire la conceptele și cerințele de date pentru conturile regionale. Acest curs de instruire s-a referit la conceptele și metodele promovate de către Eurostat pentru elaborarea VAB și PIB regional. În plus, participanților le-au fost propuse exerciții în baza microdatelor din ancheta structurală anuală a întreprinderilor, în scopul aprofundării cunoașterii distribuției unităților locale pe teritoriul Republicii Moldova, precum și între întreprinderi și de asemenea, în scopul efectuării calculelor practice pentru VAB, folosind micro-date (așa numitele "pseudo metode de sus în jos).

La acest workshop au participat statisticieni și economiști din cadrul Biroului Național de Statistică, Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Banca Națională a Moldovei, Academia de Administrare Publică, Institutul Național de Cercetări Economice și Academia de Studii Economice din Moldova.

Mai multe detalii despre Proiectul UE STATREG găsiți la rubrica Cooperare internațională / Proiectul UE “Îmbunătățirea statisticii regionale în Republica Moldova”.

Prima / Workshop cu privire la conceptele și cerințele de date pentru conturile regionale
Tel. 022 40 30 00
Fax 022 40 30 00
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2020 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire