Prima / Cercetarea statistică "Tranziţia de la şcoală la muncă în Republica Moldova", ediţia 2015 plasată pe pagina web
 
Cercetarea statistică "Tranziţia de la şcoală la muncă în Republica Moldova", ediţia 2015 plasată pe pagina web
11.08.2015

Biroul Naţional de Statistică anunţă despre plasarea în format electronic a cercetării statistice "Tranziţia de la şcoală la muncă în Republica Moldova", ediţia 2015.

Cercetarea statistică "Tranziţia de la şcoală la muncă (TSM)" este un modul complementar, ataşat Anchetei Forţei de Muncă (AFM) care s-a realizat în luna martie 2015. Cercetarea a fost organizată şi desfăşurată graţie asistenţei tehnice din partea Proiectului "Work4Youth" (W4Y – muncă pentru tineri) în cadrul Proiectului "Programul Biroului Internaţional al Muncii (BIM) Ocuparea Tinerilor", finanţat de Fondul MasterCard. (Fondul MasterCard ajută persoanele, care trăiesc în sărăcie, oferindu-le posibilităţi de dezvoltare şi învăţare/ instruire).

Cadrul analitic al TSM permite utilizatorilor să evalueze, în primul rând, caracteristicile tinerilor, care se află încă în şcoală, care sunt ocupaţi (inclusiv pe cont propriu), care sunt şomeri sau se află în afara forţei de muncă din alte motive, decât instruirea/învăţătura în cadrul sistemului de educaţie.

Rezultatele cercetării sunt utilizate pentru a estima:

  • numărul persoanelor tinere, care au finisat tranziţia spre ocupare/loc de muncă stabil sau satisfăcător;
  • numărul persoanelor tinere, care încă se află în tranziţie;
  • numărul persoanelor, care nu se află încă în tranziţie deoarece se află în „şcoală” (continuă studiile), sau sunt în afara pieţei muncii şi nu planifică să lucreze pe viitor.

Cercetarea statistică poate fi găsită la rubrica: Produse şi servicii / Publicaţii / Tranziţia de la şcoală la muncă în Republica Moldova

Prima / Cercetarea statistică "Tranziţia de la şcoală la muncă în Republica Moldova", ediţia 2015 plasată pe pagina web
Tel. 022 40 30 00
Fax 022 40 30 00
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2019 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire