Prima / ONG-urile care promovează drepturile femeilor au învățat cum să utilizeze statisticile de gen
 
ONG-urile care promovează drepturile femeilor au învățat cum să utilizeze statisticile de gen
19.10.2015

Biroul Naţional de Statistică a organizat pe data de 15-16 octombrie anul curent cursul de instruire pentru reprezentanţii organizaţiilor societăţii civile „Utilizarea statisticilor de gen”.

Evenimentul dat a avut drept scop îmbunătăţirea capacităţilor și abilităților practice ale reprezentanţilor societăţii civile privind utilizarea statisticilor de gen în activitatea de promovare și pledoarie a egalităţii de gen, dar și la analiza şi monitorizarea politicilor / programelor statului în domeniu. 

Instruirea a fost moderată de specialiştii BNS şi s-a axat atît pe noţiunile de bază privind principalii indicatori statistici sensibili la dimensiunea de gen, precum şi pe aspectul practic privind accesarea, analiza şi interpretarea acestor indicatori.

La finele cursului, prin intermediul unui chestionar de evaluare, majoritatea participanților au menționat utilitatea acestor instruiri și necesitatea de a continua aprofundarea cunoștințelor în domeniul utilizării datelor sensibile la dimensiunea de gen în procesul de elaborare a politicilor.

Cursul de instruire a fost organizat în colaborare cu proiectul comun ONU „Consolidarea sistemului statistic naţional”, cu susţinerea PNUD şi UN Women.

Instruirea a avut loc în contextul Zilei Mondiale a Statisticii, celebrată pe 20 octombrie 2015 sub sloganul „Statistici mai bune pentru o viaţă mai bună". În perioada 22-23 octombrie va avea loc un curs la același subiect, dedicat unităţilor responsabile de domeniul gender din ministere. Pe 6 noiembrie, va fi organizat un club de presă, unde jurnaliştii vor discuta cu experții UNECE, reprezentanții BNS și ai MMPSF despre cum pot utiliza statisticile de gen la elaborarea materialelor pe subiecte socio-economice. De asemenea, pe 3-4 noiembrie, Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova, va găzdui Atelierul UNECE privind diseminarea statisticilor de gen cu participarea statisticienillor și utilizatorilor de date din țările Europei de Est și Asiei Centrale.

Prima / ONG-urile care promovează drepturile femeilor au învățat cum să utilizeze statisticile de gen
Tel. 022 40 30 00
Fax 022 40 30 00
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2019 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare
Tipărire