Prima / Demararea instruirilor operatorilor de prelucrare a datelor pentru Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor 2014
 
Demararea instruirilor operatorilor de prelucrare a datelor pentru Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor 2014
06.04.2016

Demararea instruirilor operatorilor de prelucrare a datelor pentru Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor 2014

Biroul Naţional de Statistică a demarat de pe 5 aprilie instruirea operatorilor de introducere şi codificare de date pentru prelucrarea datelor de la Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor 2014, care va dura pînă vineri 8 aprilie. În total vor fi instruiţi circa 200 persoane. Cursurile sunt organizate cu susţinerea Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA).

Invitatul special al acestui eveniment, reprezentantul Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, a comunicat viitorilor operatori vigilenţa cu care trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile contractuale în vederea asigurării confidenţialităţii datelor. Reiterăm că informaţiile din chestionarele de recensămînt se utilizează doar în scopul producerii statisticilor oficiale.

Pentru procesarea datelor au fost recepţionate 100 de laptop-uri în baza contractului de comodat (cu titlu gratuit) dintre BNS şi Comisia Electorală Centrală. Aplicaţia de prelucrare a datelor este elaborată cu utilizarea pachetului statistic al domeniului public CSPro (Census and Survey Processing System ), cu suportul UNFPA.

Operatorii de introducere şi codificare a datelor vor activa în 2 schimburi (7:30-14:30 / 14:30-21:30) pentru o perioadă de 8 luni.

Persoana de contact:

Naşco Snigalitea,
Şef secție recensăminte ale populaţiei şi locuinţelor
Tel.: 0 22 72 78 54

Prima / Demararea instruirilor operatorilor de prelucrare a datelor pentru Recensămîntul Populaţiei şi al Locuinţelor 2014
Tel. 022 40 30 00
Fax
str. Grenoble, 106, MD-2019 Chişinău, Republica Moldova
Email: moldstat@statistica.gov.md
Copyright © 2022 BIROUL NAȚIONAL DE STATISTICĂ
Condiții de utilizare | Protecția datelor cu caracter personal
Tipărire